to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η πολιτιστική ατζέντα της Δευτέρας 18/7

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας • Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου, Νέγκα στο Θέατρο Δάσους


Θερινό σχολείο μουσικής

Η «Μουσική Οδύσσεια», το διεθνές θερινό σχολείο μουσικής που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στο Ναύπλιο, προσφέρει διδασκαλία από διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς και ερμηνευτές σε νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους.

Η Yekaterina Lebedeva, Ρωσίδα πιανίστρια και καθηγήτρια στο Royal College of Music του Λονδίνου, ίδρυσε το σχολείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, διεξάγονται παράλληλες ανοιχτές εκδηλώσεις και συναυλίες για το κοινό.

Σήμερα στο Ωδείο του Ναυπλίου (19.15) η Vanessa Latarche «μιλάει για και ερμηνεύει Μπαχ». Ακολουθούν εκδηλώσεις έως τις 26 Ιουλίου.

Πληροφορίες www.musical-odyssey.com

Γλυπτικός Λόγος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τη σημαντικότερη στον κόσμο συλλογή έργων αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, εγκαινιάζει στο Αίθριό του την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.

To πρώτο έργο που θα εκτεθεί είναι η Ανδρομάχη ΙΙΙ (φωτ.) του Χρήστου Μέλλιου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, το ΕΑΜ θα παρουσιάζει κάθε δίμηνο ένα έργο σημαντικού Ελληνα γλύπτη.

Είσοδος ελεύθερη στα εγκαίνια 18.00, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44.

Μαρμαροτεχνία στην Τήνο

Εως τις 3 Αυγούστου διαρκεί το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο. Συμμετέχουν οι: Θεόδωρος Παπαγιάννης, Γιάννης Καγιώργης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Δημήτρης Σκαλκώτος. Κοντά σε κάθε καλλιτέχνη θα μαθητεύσει ένας βοηθός, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συμποσίου (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00-18.00) οι καλλιτέχνες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους σε τηνιακό μάρμαρο και το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί και να συνομιλεί μαζί τους ώστε να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της γλυπτικής.

Παράλληλα, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας φιλοξενείται έκθεση με έργα των τεσσάρων καλλιτεχνών (εγκαίνια 20/7 στις 18.00) ενώ θα υπάρξουν εκδηλώσεις έως τη λήξη του Συμποσίου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Τήνου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Είσοδος ελεύθερη και πληροφορίες στο 22830 31290 & www.piop.gr. 

Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου, Νέγκα στο Θέατρο Δάσους

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα εμφανίζονται στο Θέατρο Δάσους για μία και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, αυτό το καλοκαίρι.

Οι τρεις ερμηνεύτριες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά τον χειμώνα, σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι.  Το αποτέλεσμα ήταν σειρά μαγικών παραστάσεων που αγαπήθηκαν από το κοινό και έγιναν sold out.

Ακούγονται τραγούδια των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Ζαμπέτα, Πάνου, Καλδάρα, Μούτση, κ.ά.  Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00, η συναυλία ξεκινάει στις 21.00.

Προπώληση 13 €, είσοδος 15 €. Ανεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, παιδιά 6 έως 12 ετών, ΑμεΑ: 12 €

Συναυλία στο κέντρο της Αθήνας

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι μουσικοί του εμφανίζονται απόψε στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Ερμού και Πειραιώς) για μια συναυλία με αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς, αλλά και απρόβλεπτες επιλογές.

Θα ακουστούν συνθέσεις των Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Ασιμου, κ.ά. (Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00, η συναυλία ξεκινάει στις 21.00, είσοδος 4 ευρώ με μια μπίρα ή αναψυκτικό).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)