to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 01.07.2016

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα μέχρι τις 7 Ιουλίου

Πού να πάτε, τι να δείτε την πρώτη εβδομάδα του μήνα


Το ΑΠΕ - ΜΠΕ προτείνει:

   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/07

   ΘΕΑΤΡΟ

   "ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

   Η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην αρχαία ελληνική γλώσσα, (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2015 από το ΚΘΒΕ. Θέατρο Φρύνιχος - Δελφοί. Εισιτήρια: Κανονικό 15Euro Μειωμένο ('Ανεργοι ΟΑΕΔ, Φοιτητικό) 12Euro.

   "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

   Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία). Τηλ: 2106897459. Ωρα: 21:00.Γενική είσοδος: 16Euro, Μαθητικό/φοιτητικό, ανέργων και άνω των 65 ετών: 13Euro.

   ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ "ΠΛΟΥΤΟΣ", ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

   Η παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της αριστοφανικής κωμωδίας σε ένα στοιχείο που τις περισσότερες φορές παραβλέπεται: ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά τον Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίνοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, από τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και τις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει. Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Αλμπέρτο Φάις κ.ά. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Επίδαυρος. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Ζώνη VIP 45Euro, Ζώνη Α 30Euro, Ζώνη Β 20Euro, 15Euro (Φοιτητικό), 'Ανω Διάζωμα 10Euro, 5Euro (Φοιτητικό, 'Ανεργοι), Α.Μ.Ε.Α. 5Euro.

   ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ 

   ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

   Για 6η χρονιά, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει. Περισσότερες από 20 προβολές στα ομορφότερα σημεία της πόλης, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο. Φέτος συνεργάζεται με την Βρετανική Πρεσβεία και το British Council συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του μεγάλου 'Αγγλου δραματουργού. Το αφιέρωμα με τίτλο «Shakespeare in the City» θα «ζωντανέψει» έργα του Σαίξπηρ με έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από τη θεατρική παράδοση του Βρετανού βάρδου και βασίζονται στα ιστορικά δράματα, τη δημιουργική φαντασία, αλλά και την «ανατριχιαστικά» κωμική πλευρά των έργων του. Θα προβληθεί η ταινία «The Innocents» (1961) του Τζακ Κλέιτον στο 'Αλσος Πετραλώνων (εντός γηπέδου μπάσκετ, Πετράλωνα) 23:30

   ΜΟΥΣΙΚΗ

   "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

   Η σχέση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή δημιούργησε στον διεθνούς φήμης πιανίστα την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη ερμηνεύτρια-αποκάλυψη, κατ' ομολογία του ίδιου του συνθέτη. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στην Επίδαυρο, μόνο με ένα πιάνο και μια φωνή, αναδεικνύοντας το μεγαλείο των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού. Φιλική συμμετοχή: Μαριλίζα Παπαδούρη, βιολοντσέλο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016. Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου (Παλαιά Επίδαυρος). Τηλ: 27530 22026. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια: 20Euro, 10Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

   ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

   Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούν μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται να ακούει. Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από τα πλούσια και αγαπημένα τους ρεπερτόρια και τις δημιουργικές τους διασκευές Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί: 'Ακης Κατσουπάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), 'Ακης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), 'Ακης Γαβαλάς (τύμπανα), Steve Tesser (κιθάρα). Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία). Τηλ: 210 4194520. Ωρα: 21:30.Εισιτήριο: 15Euro.

   3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΦΑΝΖΙΝ "ΜΕ ΠΕΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΚΑΠΑΝΗ"

   Στο νεοκλασικό κτίριο με τον πολύ όμορφο κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στο Θησείο, διοργανώνεται για 3η χρονιά η γιορτή των ελληνικών κόμικς, "Με πενάκι και σκαπάνη", από το comicon-shop και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Ο στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να φέρει σε επικοινωνία, να ενθαρρύνει τους νέους Έλληνες δημιουργούς κόμικς και να προβάλλει τις εργασίες τους. Ωρες: 18:00 - 23:00.Είσοδος ελεύθερη.

   ΧΟΡΟΣ

   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

   Η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, όπου οι σπουδαστές της Σχολής θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες, αλλά και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου που διδάσκονται στη Σχολή υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Γιάννη Ντοντσάκη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους χορευτές του αύριο και να έρθει σε άμεση επαφή με τη νεανική δημιουργία. Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ: 210 3612461. Ωρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

   ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07

   ΜΟΥΣΙΚΗ

   ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ - ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ LIVE ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

   Κλείνοντας δύο χρόνια συνεργασίας με θεαματικές sold out συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο και έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Διασκευές" που μόλις κυκλοφόρησε, ο μεγάλος δημιουργός και εμπνευστής της νέας γενιάς Μίμης Πλέσσας και ο ερμηνευτής και ενορχηστρωτής Μαυρίκιος Μαυρικίου ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτό το καλοκαίρι, έχοντας γεμάτες τις αποσκευές τους με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα που η σφραγίδα τους στον χρόνο παρέμεινε ανεξίτηλη* τα "Τραγούδια που δεν έχουν εποχές". Τον συνθέτη και τον ερμηνευτή συνοδεύουν σε ρόλο guest καταξιωμένες ερμηνεύτριες* η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Ηρώ Σαΐα, η Ελένη Καρακάση και η Εύη Σιαμαντά. Μαζί τους ο Τάσος Χαλκιάς Κηποθέατρο Παπάγου -'Αλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς. Τηλ: 210 6520412. Ωρα: 20:30. Γενική είσοδος: 15Euro, Κάρτα δημότη - Φοιτητικό - Μαθητικό - ''Ανεργοι - Συνταξιούχοι: 10Euro

   ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΤΑ "LIFE IS NOW"

   Ο γνωστός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει ένα σάουντρακ που αντικατοπτρίζει τη σχέση του με το αστικό τοπίο. Στο "Life is now", η σύγχρονη ηλεκτρονική σύνθεση συμπορεύεται με το νεορομαντικό ακουστικό ύφος μέσα από ambient διαδρομές. Στο "Life is now", ένα ειδικό για την παράσταση video art project υποστηρίζει τη μουσική, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, οικεία και συγχρόνως ανεξερεύνητη. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016. Κήπος Δ - Πειραιώς 260. Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12Euro, 8Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.). 

   ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ"

   Περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια και μουσικές που έχει συνθέσει ο Νίκος Κυπουργός για το θέατρο, τον κινηματογράφο καθώς και κάποια ανέκδοτα κομμάτια από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες του. Στον Μυστικό Κήπο του Νίκου Κυπουργού θα μας ξεναγήσουν ως βασικοί τραγουδιστές η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Δώρος Δημοσθένους. Θα τους συνοδεύει η Ορχήστρα των Κυκλάδων υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Φιλική συμμετοχή: Μαρία Φαραντούρη και Διονύσης Σαββόπουλος. Ωδείο Ηρώδου Αττικού- Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωρα: 22:00. Εισιτήρια: Ζώνη VIP: 35Euro, Ζώνη Α: 30Euro, Ζώνη Β: 25Euro, Ζώνη Γ: 20Euro, 15Euro (Φοιτητικό), 'Ανω διάζωμα: 10Euro, 5Euro (Φοιτητικό, 'Ανεργοι),Α.Μ.Ε.Α.: 5Euro.

   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   ΒΡΑΔΙΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

   Το βασικό μέλημα του Κέντρου Επισκεπτών είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό, και ειδικά στους νέους και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις της Αστρονομίας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το 62 εκ. διοπτρικό τηλεσκόπιο Newall στην Πεντέλη και με το 1.2μ κατοπτρικό τηλεσκόπιο του Αστρονομικού Σταθμού Κρυονερίου. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει βίντεο ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων. Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Βασ. Παύλου και Ι. Μεταξά). Τηλ: 2106131247, 2108109107. Ωρα: 20:00.

   CON ALMA | LATIN JAZZ ROOTS: DIMITRIS KALANTZIS GROUP & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

   Ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το γκρουπ του, που αποτελούν εξέχουσες προσωπικότητες της τζαζ σκηνής, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν τη συναυλία "Con Alma | Latin Jazz Roots", στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει, από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, μπόσα νόβα και Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού). Ωρα: 20:30. Ελεύθερη είσοδος.

   ΧΟΡΟΣ

   ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΡΔΑΡΟΥ "NEW NARRATIVES"

   Η χορογράφος Γεωργία Βαρδαρού αφορμάται από την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με την ικανότητα να αφηγούνται ιστορίες. Παρότι ωστόσο μπορούν να συνθέτουν τα γεγονότα και τις αναμνήσεις τους γι' αυτόν το σκοπό, ο λόγος δεν είναι πάντα αρκετός. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει ο χορός να προσφέρει τη βοήθειά του στην κατανόηση του κόσμου. Οι κινήσεις, αφηρημένες ή μη, βρίσκονται σε συνεχή ροή και σύμπνοια με τη ζωντανή μουσική, ανοίγουν το δρόμο προς μια διαφορετική πρόσληψη των γεγονότων και των καταστάσεων. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Kunst/Werk με το Φεστιβάλ Αθηνών και φορείς απ' όλη την Ευρώπη. Χορός: Elizaveta Penkóva, Zoltán Vakulya, Γεωργία Βαρδαρού, Sue-Yeon Youn. Κτίριο Η -Πειραιώς 260. Πειραιώς 260 και Πολυκράτους Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00.Εισιτήρια: 20Euro, 10Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

   ΚΥΡΙΑΚΗ 03/07

   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΝΩΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

   Η τελευταία εμφάνιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για τη φετινή χρονιά σφραγίζεται με ένα γκαλά όπερας, με τη συμμετοχή ορισμένων από τους σημαντικότερους μονωδούς του δυναμικού της. Με θέα το μαγευτικό κανάλι και τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, όπου θα μεταστεγαστεί ο οργανισμός σε λίγους μήνες, οι μονωδοί της θα ερμηνεύσουν σπουδαίες άριες και ντουέτι του λυρικού ρεπερτορίου. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού). Ωρα: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

   ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

   Ο ιστορικός Καθεδρικός Ιερός Ναός της Μητρόπολης Αθηνών, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μετά από πολυετείς εργασίες αποκατάστασης λόγω των εκτεταμένων φθορών που είχε υποστεί από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1981 και του 1999, ανοίγει ξανά τις πύλες του. Με την ευκαιρία αυτού του ιστορικής σημασίας γεγονότος, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου και με σολίστ τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή, θα παρουσιάσει μία μεγάλη συναυλία στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Καθεδρικός Ιερός Ναός της Μητρόπολης Αθηνών. Τηλ: 2103221308. Ωρα: 21:00.

   ΔΕΥΤΕΡΑ 04/07

   ΘΕΑΤΡΟ

   RODRIGO GARCIA "4"

   Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το "τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου", επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4. Τέσσερις ηθοποιοί, δεμένοι μεταξύ τους με λεπτό σκοινί σαν ιστό αράχνης, περιφέρονται στη σκηνή δημιουργώντας δυνατές εικόνες για ένα θέμα ταμπού: την παιδική σεξουαλικότητα. Σε μια σκηνική σύνθεση που χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κριτική ως βαθιά ποιητική και ταυτόχρονα κωμική, ο Γκαρσία συνδυάζει φαινομενικά άσχετα και αντιθετικά μεταξύ τους στοιχεία: οι αναμνήσεις του δημιουργού από την παιδική του ηλικία συνυπάρχουν, μεταξύ άλλων, με μια μορφή σαμουράι από τις ταινίες του Κουροσάουα, ένα υπερμέγεθες σαπούνι Μασσαλίας και ένα drone, ενώ ακούγεται η Τέταρτη συμφωνία του Μπετόβεν. Κτίριο Δ - Πειραιώς 260. Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 25Euro, 15Euro (Φοιτητικό), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

   "ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

   Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του '30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήδη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της.. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου. Θέατρο Βράχων - Βύρωνας. Τηλ: 2107609340. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12Euro, 'Ανεργοι, Φοιτητές, 'Ανω των 65: 10Euro.

   ΜΟΥΣΙΚΗ

   ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ"

   Ο Πάνος Μουζουράκης, μετά την πρώτη του εμφάνιση πέρυσι στον Κήπο επιστρέφει στο Μέγαρο για μια μουσική βόλτα, συντροφιά με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Σπύρο Γραμμένο. Στη συναυλία του, που τιτλοφορείται "Δευτέρα παρουσία θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή και κομμάτια αγαπημένων του καλλιτεχνών. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: Euro14.

   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2016

   Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά. Τα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παίζοντας, κάθε γωνιά και δραστηριότητα του «Ελληνικού Κόσμου»!

   ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΓΙΟΓΚΑ

   Στην καρδιά του καλοκαιριού, και για έξι συναντήσεις-εργαστήρια γιόγκα, θα εμβαθύνετε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στην προσωπική ελευθερία και ανάπτυξη. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργαστηρίων δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, αλλά κάτι τέτοιο προωθεί την συνολικότερη και πληρέστερη κατανόηση των 7 ενεργειακών κέντρων. Ωρες: 19.30-21.00. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού).Ελεύθερη είσοδος.

   ΤΡΙΤΗ 05/07

   ΜΟΥΣΙΚΗ

   PINK MARTINI ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

   Λίγο από τη μυστηριώδη Ανατολή, τη σημερινή Νεα Υόρκη, την Αβάνα του '30, το εξωτικό Saint Tropez αλλά και τη μακρινή Κίνα.. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν τους δημοφιλείς και "κοσμοπολίτες" Pink Martini, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής. Τεχνόπολις (Πειραιώς 100). Ωρα: 21:00.Γενική είσοδος:Ταμείο: 32Euro, Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 22Euro.

   ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΦΕΛΛΙΝΙ - ΝΙΝΟ ΡΟΤΑ

   Έχοντας επιλέξει τρία πρωταγωνιστικά "δίδυμα" για τις τρεις συναυλίες που δίνει φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η ΚΟΑ αφιερώνει τη βραδιά της 5ης Ιουλίου σε δύο μυθικά πρόσωπα του σινεμά και της κινηματογραφικής μουσικής: τον Φεντερίκο Φελλίνι και τον Νίνο Ρότα, τα ονόματα των οποίων αρκούν για να ανακαλέσουν στη μνήμη μας περίφημες κινηματογραφικές σκηνές και λατρεμένες μελωδίες. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ταινίες του Φελλίνι. Η Κρατική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γερμανού Φρανκ Στρόμπελ -κορυφαίου μαέστρου κινηματογραφικής μουσικής στην Ευρώπη- θα ερμηνεύσει τις υπέροχες μουσικές που συνέθεσε ειδικά για τις ταινίες ο μεγάλος Νίνο Ρότα. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: Ζώνη VIP: 30Euro, Ζώνη Α: 30Euro, Ζώνη Β: 20Euro.

   IMAM BAILDI "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΑΝΑ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

   Όπως πάντα, με εφόδιο τη σκηνική τους παρουσία που στις μεγάλες ανοικτές σκηνές είναι ακόμα πιο εκρηκτική, τα κομμάτια που αγαπάει ο κόσμος, και, φυσικά, καινούριες ιδέες και εκπλήξεις, που δεν παραλείπουν ποτέ να εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Θέατρο Πέτρας (Ολυμπίας). Τηλ: 210 5062166. Ωρα: 21:00.Εισιτήρια: 14Euro στο ταμείο του θεάτρου το βράδυ της συναυλίας.

   ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ

   ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL

   «Αγκίρε, η Μάστιγα του Θεού» (Aguirre, der Zorn Gottes, 1972) του Βέρνερ Χέρτζογκ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Λόφος Ιππείου Κολωνού, Αθήνα). Ωρα: 21:30. Μία εξερευνητική αποστολή στον Αμαζόνιο καταλήγει σε μια συγκλονιστική πραγματεία πάνω στην τρέλα του μεγαλείου η οποία δονείται από τη δαιμονική, παροξυσμική παρουσία του Κλάους Κίνσκι. Το αδιαφιλονίκητο καλλιτεχνικό αποκορύφωμα του Βέρνερ Χέρτζογκ.

   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   MACULELÊ

   Μaculelê, ένας εκρηκτικός αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, κατά τον οποίο οι χορευτές κρατούν ξύλινα ραβδιά στα χέρια, συνθέτοντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, στο ρυθμό του τυμπάνου. Ο χορός αναπαριστά τις μάχες ανάμεσα στις αφρικάνικες φυλές, χρησιμοποιώντας ξύλα αντί για όπλα. Τα παιδιά 8-15 ετών καλούνται να ακολουθήσουν τους βηματισμούς του δασκάλου, ενώ ταυτόχρονα συντονίζουν τους χτύπους των ξύλων, σε μία ακολουθία πρωτόγονων και έντονων κινήσεων. Με στόχο την καλλιέργεια της καλής διάθεσης, τo Maculelê συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό σώματος - πνεύματος. Ωρες: 19.00-20.15. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού). Ωρα: 19:00. Ελεύθερη είσοδος.

   ΤΕΤΑΡΤΗ 06/07

   ΘΕΑΤΡΟ

   ELIZABETH MARIE "ΑΚΡΑΙΟΦΙΛΟ" ΤΗΣ ALEXANDRA BADÉA

   Τα ακραιόφιλα, οι μικροοργανισμοί που επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες, στα βάθη των ωκεανών, χωρίς οξυγόνο αντιπαραβάλλονται με τις ζωές των ανθρώπων. Το έργο αφηγείται μια κατάδυση σε βαθιά νερά, μια βουτιά στις ρωγμές της συνείδησης ενός πολιτικού που συμβουλεύει υπουργούς, στρατιώτη που χειρίζεται τηλεκατευθυνόμενες πολεμικές επιχειρήσεις και μιας επιστήμονα που απαρνείται την έρευνα για χάρη πολυεθνικών εταιρειών. Ενοχές, ματαιώσεις και ξεχασμένα όνειρα συνομιλούν, το προσωπικό και το πολιτικό μπερδεύονται, με τη δραματουργό να περιγράφει το ρήγμα όχι το γεωλογικό, εκεί όπου ζουν τα ακραιόφιλα αλλά το ανθρώπινο. Σπαράγματα σκέψεων, κύματα λόγου ρεύματα, λέξεων, όλα σκόρπια αφήνουν τις συνδέσεις να δημιουργούνται και να διαλύονται μπροστά στα μάτια μας. Η μοναξιά μετουσιώνεται σε pixel και το δράμα τρέπεται σε φυγή. Σκηνοθεσία: Elizabeth Marie. Ηθοποιοί: Jack Reinhardt, Ρηνιώ Κυριαζή, Selin Altiparmak, Ιάσων Bitter Κουρούνης. Α.Σ.Κ.Τ. - Θέατρο. (Πειραιώς 256). Τηλ: 2104801315. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια: 12Euro, 8Euro (Φοιτητικό-Μειωμένο), 5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

   ΜΟΥΣΙΚΗ

   ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ "ΤΟ RОСK ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

   Εκτός από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής του πορείας, θα έχουν ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων του, διασκευασμένα. Συνοδοιπόροι σε αυτή τη συναυλία οι Γιάννης Ζουγανέλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Εκείνος και Εκείνος. Θέατρο Πέτρας. Τηλ: 210 5062166. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια: 14Euro ( ταμείο).

   METHEXIS "SUICIETY"

   Το progressive rock συγκρότημα Methexis παρουσιάζει την μουσική παράσταση "Suiciety". Οι Methexis, πλέον σαν 4μελές σχήμα, με την προσθήκη guest μουσικών θα παίξουν εξολοκλήρου τον δεύτερο δίσκο Suiciety, για πρώτη φορά ολόκληρη την rock σουίτα The Fall Of Bliss από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο και τελικά κάποια κομμάτια έκπληξη για τους λάτρεις του progressive rock. Κήπος Δ (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους). Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια:12Euro, 8Euro (Φοιτητικό),5Euro ('Ανεργοι-Α.Μ.Ε.Α.).

   ΠΕΜΠΤΗ 07/07

   ΜΟΥΣΙΚΗ

   ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

   Δύο φίλοι απ' τα παλιά, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, δίνουν ραντεβού στον Κήπο. Σ' αυτή τη μουσική παράσταση οι δυο τραγουδοποιοί θα ταξιδέψουν το κοινό σε μονοπάτια γεμάτα τραγούδια που, αν και γνώριμα, μοιάζουν σαν να ακούγονται για πρώτη φορά. Φιλική σύμπραξη: Χάρις Αλεξίου. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 21:00. Γενική είσοδος: Euro14.

   ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ LIVE ΣΤΟ CAFÉ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

   Τραγουδιστής της jazz και όχι μόνο, ο Αδάμ Τσαρούχης έρχεται με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Στο live αυτό παρουσιάζει το νέο του cd '' Σαν Ταινία'', με τραγούδια όπως οι ραδιοφωνικές επιτυχίες ''Μια αγάπη για το καλοκαίρι'' και το ''Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα'', καθώς και το νέο τραγούδι ''Ρετρό'' σε μουσική Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους Σταύρου Σταύρου. Cafe στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12). Τηλ: 2103612519. Ωρα: 21:00. Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες - Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live.

   ΘΕΑΤΡΟ

   BRANAGH THEATRE LIVE: WILLIAM SHAKESPEARE "ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ"

   Με την υποστήριξη του Antenna Group σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε απευθείας μετάδοση από το θέατρο Garrick του Λονδίνου έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου από τον θίασο Kenneth Branagh Theater Company. William Shakespeare: Ρωμαίος και Ιουλιέττα. Απευθείας μετάδοση από το θέατρο Garrick στο West End του Λονδίνου. Ο βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Kenneth Branagh και ο βραβευμένος σκηνοθέτης και χορογράφος Rob Ashford σκηνοθετούν το πασίγνωστο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ για την "ωραιότερη ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ". Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 21:15. Εισιτήρια: Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι: Euro12,Γενική είσοδος: Euro18.

   ΤΑΙΝΙΕΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ

   ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL 2016: SHAKESPEARE IN THE CITY

   Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας και φιλοξενεί τρεις προβολές αφιερωμένες στον Σαίξπηρ. Τρεις ιστορικές ταινίες που ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο τα κλασικά έργα, τρεις ιδιαίτερες κινηματογραφικές ματιές προβάλλονται στον Κήπο της Πειραιώς 260, που μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Θα προβληθεί η ταινία Μάκβεθ (1971). Ο Πολάνσκι παρουσιάζει μια εφιαλτική εκδοχή της περίφημης σαιξπηρικής τραγωδίας πάνω στις αιματηρές συνέπειες του ασίγαστου πόθου για εξουσία, με φόντο το τραχύ τοπίο της βόρειας Ουαλίας. Ο Τζον Φιντς υποδύεται τον σκοτσέζο ήρωα πολέμου, οι υψηλές φιλοδοξίες του οποίου ανοίγουν ένα μοιραίο κύκλο βίας. Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι. Με τους: Τζον Φιντς, Φραντσέσκα 'Αννις, Μάρτιν Σω, Στήβεν Τσέις. Κήπος Δ - Πειραιώς 260. Τηλ: 2109282900. Ωρα: 21:00.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)