to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:16 | 26.06.2018

Αθλητισμός

Η ώρα της αλήθειας για την Αργεντινή - «Σβηστά» στους «16» Γαλλία και Δανία

Η πρώτη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο βόλεψε τόσο τη Γαλλία όσο και τη Δανία στο μεταξύ τους παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο για τον 3ο όμιλο, ενώ, Νιγηρία και Αργεντινή, στον 4ο όμιλο, θα «μονομαχήσουν» (21:00) στην Αγία Πετρούπολη και μία θέση στις «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, εκτός κι εάν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και τις αφήσει «στα κρύα του λουτρού»…


Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Νιγηρία και Αργεντινή. Δύο ομάδες που …παραδοσιακά συναντώνται στους ομίλους του Μουντιάλ, θα «μονομαχήσουν» σήμερα 26 Ιουνίου (21:00) στην Αγία Πετρούπολη για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου και μία θέση στις «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, εκτός κι εάν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και τις αφήσει «στα κρύα του λουτρού»…

Εν μέσω σοβαρής κρίσης στα αποδυτήρια, ο Χόρχε Σαμπαόλι αποτελεί «ξένο σώμα», ωστόσο παραμένει τυπικά στην θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ. Οπως φαίνεται, ο Αργεντινός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με νέο σύθστημα (4-3-3) και αρκετές αλλαγές. Ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, Φράνκο Αρμάνι θα πάρει την θέση του Βίλι Καμπαγέρο και ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν θα αντικαταστήσει τον Κουν Αγουέρο στην κορυφή της επίθεσης. Το ζητούμενο για την «αλμπισελέστε» είναι να παρουσιασθεί επιτέλους ως Αργεντινή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς με νίκη κατά πάσα πιθανότητα θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Λιονέλ Μέσι έχει μία τελευταία ευκαιρία να αναδειχθεί ο ηγέτης της ομάδας και να διεκδικήσει μέσω των νοκ-άουτ αγώνων το τρόπαιο που λείπει από την συλλογή του.

Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι Νιγηριανοί, που σε περίπτωση νίκη προκρίνονται στην επόμενη φάση μαζί με την Κροατία. Μετά το 2-0 επί της Ισλανδίας, οι Αφρικανοί κρατούν την τύχη τους στα πόδια τους και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τα σοβαρά προβλήματα της «αλμπισελέστε». Με τους Μούσα και Ιχεανάτσο στην επίθεση, είναι βέβαιο πως θα δώσουν βάρος στην αμυντική λειτουργία και στην εξουδετέρωση του Μέσι, στοιχείο που θα περιορίσει σημαντικά την δημιουργία φάσεων στα αντίπαλα καρέ, κυρίως από τον Μόουζες.

Διαιτητής:Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόβου, Ιχεανάτσο, Μούσα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο, Μασεράνο, Πέρες (Ντιμπάλα), Μπανέγκα, Ντι Μαρία (Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Μία μεγάλη έκπληξη ονειρεύεται η Ισλανδία

Την νίκη που θα την φέρει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στους «16» του Μουντιάλ, αναζητά στο Ροστόφ η «νεοφώτιστη» της κορυφαίας διοργάνωσης, Ισλανδία. Αντίπαλος της στον αγώνα που θα γίνει απόψε στις 21:00, η Κροατία που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και περιμένει την φάση των νοκ-άουτ.

Ο Χέϊμιρ Χάλγκριμσον θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, μόνο που αυτήν την φορά οι Ισλανδοί θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού και να φύγουν από τον αμιγώς αμυντικό προσανατολισμό που έχουν στο παιχνίδι τους, δεδομένου ότι η ισοπαλία δεν τους ευνοεί.

Από την πλευρά του, ο Ζλάτκο Ντάλιτς έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να προφυλάξει σίγουρα τους «κιτρινισμένους» Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς, Βρσάλικο και Ράκιτιτς. Κατά συνέπεια οι βαθμολογικά αδιάφοροι Κροάτες θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές στην 11αδα απέναντι στους «Βίκινγκς». Ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη αγωνιστική διαφορά, καθώς και οι «αναπληρωματικοί» των Βαλκάνιων θα θελήσουν να δείξουν ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Διαιτητής: Αντόνιο Λαόθ (Ισπανία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Μπόντβαρσον, Φινμπόγκασον.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Κάλινιτς, Γεντβάϊ, Τσόρλιουκα, Βίντα, Πίβαριτς, Μπάντελι, Πέρισιτς, Στίνιτς, Κόβατσιτς, Πιάτσα, Κράμαριτς.

Σβηστά στους «16» Γαλλία και Δανία

Η πρώτη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο βόλεψε τόσο τη Γαλλία όσο και τη Δανία στο μεταξύ τους παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο για τον 3ο όμιλο, καθώς αμφότερες προκρίθηκαν αήττητες στους «16» της διοργάνωσης. Οι «μπλε» κατέλαβαν τη πρωτιά από τον όμιλο με 7 βαθμούς και ακολούθησαν οι Δανοί με 5.

Γρήγορο παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες από την αρχή χωρίς τις μεγάλες φάσεις είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με διάθεση από τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να σκοράρουν, με τη Γαλλία να έχει στο διάστημα αυτό την κατοχή της μπάλας.

Στο 6΄ κεφαλιά του Κιάερ άουτ, ενώ οι Γάλλοι απαντούν στο 15΄ με σουτ του Ζιρού που έδιωξε ο Σμάιχελ και στο 16΄ κεφαλιά του Βαράν λίγο άουτ. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έχασαν οι Δανοί στο 30΄ με τον Έρικσεν, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Μανταντά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 33΄ φαλτσαριστό δυνατό σουτ του Ντεμπελέ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σμάιχελ.

Οι Δανοί μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι Γάλλοι έδωσαν περισσότερο βάρος στις αντεπιθέσεις. Έτσι, σουτ του Γκριεζμάν στο 51΄ είχαμε την επέμβαση του Σμάιχελ, ενώ στο 54΄ σε εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ματαντά. Στο 59΄ νέο σουτ του Έρικσεν πάνω από τα δοκάρια. Η Γαλλία απαντά στο 70΄με δυνατό σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ από τον Φεκίρ που λίγο νωρίτερα αντικατέστησε τον Γκριεζμάν ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα στον αγώνα.

Τέλος στο 82΄ ο Σμάιχελ είχε μία ακόμη θετική επέμβαση σε νέο σουτ του Φεκίρ και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε 0-0 με τις δύο ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για στην επόμενη φάση.

Κίτρινες κάρτες: 45’+3΄ Μ. Γιόργκενσεν

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Δανία (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι (90΄+3′ Λέραγκερ), Έρικσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Μ. Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν, Κορνέλιους (75΄ Ντόλμπεργκ), Σίστο (60΄ Φίσερ).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Κιμπέμπε, Βαράν, Γκριεζμάν (68΄ Φεκίρ), Λεμάρ, Ζιρού, Ντεμπελέ (78΄ Εμπαπέ), Καντέ, Ενζονζί, Σιντιμπέ, Ερναντές (50΄ Μεντί).

Με το κεφάλι ψηλά έφυγε το Περού

Τις όποιες ελπίδες που είχε η Αυστραλία για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ εκμηδένισε το Περού που νίκησε στο Σότσι με 2-0 στην 3η και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Τα γκολ για το Περού πέτυχαν οι Καρίγιο (18΄) και Γκερέρο (50΄).

 Η Αυστραλία ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση (περιμένοντας παράλληλα ήττα της Δανίας από τη Γαλλία στη Μόσχα), αλλά το έργο της δυσκόλεψε πολύ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18΄. Μετά από βαθιά μπαλιά του Γκερέρο, ο Καρίγιο έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Ράιαν, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των «Ινκας» στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Μπερτ Φαν προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ρόγκιτς στο 27΄ σταμάτησε στον Γκαλέσε, ενώ στο 34΄ οι Περουβιανοί αμυντικοί πρόλαβαν τον Λέκι τη στιγμή που ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει την ασίστ του Κρούζε και να σκοράρει από κοντά.

Οι ελπίδες των Αυστραλών για ανατροπή «έσβησαν» στο 50΄, όταν μετά από προσπάθεια του Κουέβα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Γκερέρο και ο πολύπειρος αρχηγός των Νοτιοαμερικανών κατάφερε με δύσκολο γυριστό σουτ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Φαν Μάρβαϊκ επιστράτευσε και τον βετεράνο Τιμ Κέιχιλ, αλλά η κατάσταση δεν ήταν πια αναστρέψιμη. Ο Μπέχιτς έχασε καλή ευκαιρία στο 60΄, καθώς το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δοκάρι, όμως σύντομα τα «καγκουρό» απογοητεύτηκαν και… συμβιβάστηκαν με τη μοίρα τους.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες κάρτες: Γέντινακ (10΄), Αρζάνι (60΄), Ρόγκιτς (66΄), Μίλιγκαν (88΄) – Γιοτούν (45΄), Ουρτάδο (79΄)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαικ): Ράιαν, Μπέχιτς, Μίλιγκαν, Σένσμπερι, Ρισντόν, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72΄ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (58΄ Αρζάνι), Γιούριτς (53΄ Κέιχιλ)

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαλέσε, Τράουκο, Σανταμαρία, Ράμος, Αντβίνκουλα, Γιοτούν (46΄ Ακίνο), Τάπια (63΄ Ουρτάδο), Φλόρες, Κουέβα, Καρίγιο (79΄ Καρταχένα), Γκερέρο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)