to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:12 | 23.03.2016

Πολιτική

Η Ν.Δ. θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφάλειας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στην Βουλή, αποφασίσθηκε να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφάλειας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτησή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, ζήτησε σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου, τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης, για τα σοβαρά θέματα ασφάλειας, όπως προκύπτουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και για τη χώρα μας, μετά τις δολοφονικές, τρομοκρατικές επιθέσεις, στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης.

Στην αίτηση τονίζεται ότι «οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου», ότι «η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» και ότι τώρα «αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος».

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ακόμη ότι «ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 Σημειώνει, ακόμη, ότι μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις «βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση (relocation) προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους».

 Υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, ότι το γεγονός αυτό «θα σημάνει επιπλέον βάρος σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη - σχεδόν εκτός ελέγχου - κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό».

 Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα».


 

Το πλήρες κείμενο του αιτήματος που υπέβαλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

 Αίτηση

για διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης

(κατ’ άρθρον 143 παρ.2 ΚτΒ)

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2016

Προς

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Νικόλαο Βούτση

Οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης έχουν σοβαρότατες συνέπειες για όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη και για το κάθε ένα χωριστά.

Είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου.

Όμως, εξίσου βέβαιο είναι ότι η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Η ασφάλεια των πολιτών αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος.

Ταυτόχρονα - ειδικά για την Ελλάδα - γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξ’ αιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, κατάστασης που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντιθέτως, μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά κράτη - μέλη της Ε.Ε., βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση (relocation) προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους.

Αυτό θα σημάνει επιπλέον βάρος σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη - σχεδόν εκτός ελέγχου - κατάσταση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, της προστασίας της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας, αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα.

Για όλους τους ανωτέρους λόγους

Ζητώ,

Την διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την ασφάλεια των πολιτών

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)