to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Ν.Δ. προσβλήθηκε από τον... Αίσωπο!

«Ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!», δήλωσε επισήμως η Νέα Δημοκρατία.


Μάλλον διαφεύγει από την αντίληψη της ΝΔ η αρχαία προέλευση της φράσης

Είχε προηγηθεί η εξής αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Ρόδο: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».

 

Δυστυχώς όμως για τη Ν.Δ., η επίμαχη φράση δεν είναι καθόλου «σόκιν». Αναδημοσιεύουμε την ιστορία για την προέλευσή της από το «Βικιλεξικό»:

Η φράση «λέγεται για όσους υπερηφανεύονται και καυχώνται για ανεπιβεβαίωτα κατορθώματά τους, ως πρόκληση να τα αποδείξουν με πράξεις.

Προέρχεται από τον αισώπειο μύθο "Ανήρ Κομπαστής", σύμφωνα με τον οποίο, κάποιος αθλητής είχε πάει για αγώνες στη Ρόδο κι όταν επέστρεψε στην Αθήνα, κόμπαζε στους φίλους του, ότι είχε πηδήξει πάρα πολλά μέτρα, κανείς όμως δεν τον πίστευε, μιας και όλοι ξέρανε τις περιορισμένες δυνατότητες του αθλητή.

Καθώς εκείνος επέμενε, προκαλώντας τους να πάνε στη Ρόδο να ρωτήσουν τους θεατές που είδαν το κατόρθωμά του, ένας από τους φίλους του πήγε στο σκάμμα και με το χέρι έγραψε πάνω στην άμμο τη λέξη Ρόδος. Μετά γύρισε προς τον καυχησιάρη αθλητή και του είπε: "Γιατί να πάμε στην Ρόδο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Οπότε και ο αθλητής... αναγκάστηκε να αλλάξει γειτονιά».

Καλά, τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν τον ρώτησαν πριν βγάλουν την ανακοίνωση;

Συντάκτης: Νίκος Σβέρκος
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)