to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:57 | 03.01.2014

Πολιτική

Η Κομισιόν «διαψεύδει» την αισιοδοξία του Αντώνη Σαμαρά περί εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014

"Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015" δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακυρώνοντας τη μυθολογία της κυβέρνησης περί εξόδου και αντιστροφή πορείας το 2014.


Η Κομισιόν «διαψεύδει» την αισιοδοξία του Αντώνη Σαμαρά περί εξόδου της Ελλάδας στις αγορές το 2014.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα  ΑΥΓΗ,  με επίσημη απάντηση της Κομισιόν στην έρευνα που διενεργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για  τον ρόλο της τρόικας  σε χώρες που επιβλήθηκαν μνημόνια, η Ελλάδα  ενδεχομένως θα βγει μερικώς  στις  διεθνείς αγορές από το 2015 και μετά…  

Στις 8 και 9 του μήνα στην Αθήνα  η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου  για τα πεπραγμένα της τρόικας.

Σαμαράς και Στουρνάρας αρνούνται να απαντήσουν  στην Επιτροπή  ενώ βασιλικότερος του βασιλέα εμφανίζεται  ο διοικητής της  Τράπεζας Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, προϊδεάζοντας για νέο μνημόνιο.

____________________________

Η απάντηση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Αυγή», δεν αποτελεί προσωπική άποψη κάποιου χαμηλόβαθμου κοινοτικού υπαλλήλου, αλλά είναι η επίσημη απάντηση της Επιτροπής στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής, την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συγκροτήσει για το πώς τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), εισήλθαν στα Μνημόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωεξεταστική απέστειλε ερωτηματολόγια στους δανειστές (το ΔΝΤ αρνήθηκε να απαντήσει), από όπου δηλαδή και η επίμαχη απάντηση, αλλά και στις εθνικές κυβερνήσεις.

Στην 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν στο ερώτημα αν οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής, η Κομισιόν αναφέρει επί λέξει: «Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια, έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».

Δείτε το έγγραφο από την Αυγή:

Το "άδειασμα" της ΕΕ στον Αντώνη Σαμαρά σχολίασε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:


ΣΥΡΙΖΑ για "άδειασμα" ΕΕ σε Σαμαρά: Η κυβέρνηση δε θα έχει πολύ χρόνο ακόμα για να υποκρίνεται

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)