to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 18.05.2013

Διεθνή

Η Κίνα δεν θα δεχθεί να καταβάλει το τέλος άνθρακα για τις πτήσεις της μέσα στην ΕΕ

Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily


Η Κίνα δεν θα δεχθεί να πληρώσει για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των αεροπλάνων της στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ένας αξιωματούχος της κινεζικής πολιτικής αεροπορίας (CAAC), τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα China Daily, μετά την ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες για ενδεχόμενη επιβολή προστίμων σε οκτώ κινεζικές εταιρείες.

Η δεύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη "δεν θα δεχθεί κανένα μονομερές και υποχρεωτικό μέτρο", προειδοποίησε ο υποδιευθυντής της νομοθετικής και κανονιστικής διεύθυνσης της CAAC, ο Γιάνγκ Μινγκτσί, χθες Παρασκευή σε ένα φόρουμ στο Πεκίνο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες πως πρόστιμα θα επιβληθούν σε οκτώ κινεζικές και δύο ινδικές αεροπορικές εταιρείες για τη ρύπανση την οποία προκάλεσαν το 2012 τα αεροπλάνα τους που πραγματοποίησαν πτήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ.

Τα κράτη της ΕΕ από τα οποία οι εταιρείες αυτές πραγματοποίησαν τις εν λόγω πτήσεις θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να εισπράξουν τα πρόστιμα.

Οι οκτώ κινεζικές εταιρείες εξέπεμψαν 24.500 τόνους CO2 στη διάρκεια των πτήσεών τους μέσα στην ΕΕ κατά το 2012. Το πρόστιμο ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά τόνο CO2 και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2,4 εκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε η Επιτροπή.

Με εξαίρεση τις κινεζικές και τις ινδικές εταιρείες, όλες οι μη ευρωπαϊκές εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια στο εσωτερικό της ΕΕ, ιδιαίτερα οι αμερικανοί μεταφορείς, έχουν δεχθεί να πληρώσουν για τη ρύπανση κατά το 2012.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)