to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 08.05.2013

Κοινωνία

Η ηγεσία του στρατού οδήγησε σε αυτοκτονία τον υπολοχαγό

Ανακοίνωση από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος - Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Για ποιο λόγο χάσαμε έναν ακόμη άνθρωπο στο στρατό


Τεράστιο το δράμα που ζει και θα κουβαλά για πάντα η οικογένεια του άτυχου 46χρονου υπολοχαγού που αυτοκτόνησε χθες στην Χαλκίδα, καθώς απελπισμένος από τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετώπιζε, αλλά κυρίως από την απάνθρωπη συμπεριφορά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Στρατού, οδηγήθηκε στο ν’ ανέβει τα σκαλιά της διώροφης οικοδομής και να πέσει στο κενό. 

Απίστευτη η πίκρα και η ένταση της αδικίας που βιώνουν η σύζυγος του, τα δύο του παιδιά, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του. Είναι συναισθήματα που τροφοδοτούνται από τη βεβαιότητα ότι το μοιραίο δε θα είχε επέλθει αν σε μια ακόμη περίπτωση λογάριαζαν τον Άνθρωπο. Είναι η οργή και η αγανάκτηση που προκαλεί το συμπέρασμα ότι αν έχεις βύσμα, αν σε στηρίζει ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν σε ευνοούν οι αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων, τότε όλα γίνονται, τότε μπορείς να βολευτείς και να φτιαχτείς, αλλιώς άδειαζε μας τη γωνιά. Αλλιώς τράβα στο κενό...

Γιατί όλα αυτά τα έζησε από πρώτο χέρι ο άτυχος Υπολοχαγός. Δείτε τι καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του που είχαν γνωρίσει έναν εξαιρετικό άνθρωπο, οικεγενειάρχη, επαγγελματία και συνάδελφο. 

“Ήταν αρχιτεχνίτης Ηλεκτρονικών των πυραυλικών συστημάτων ΧΩΚ. Ένας από τους καλύτερους!

Όντως προσπαθούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά εργαζόμενος τα απογεύματα. Έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως από τους ανωτέρους του για την ευσυνειδησία του καθόσον εργαζόταν πολλές φορές πέραν του ωραρίου. Παράδειγμα όταν άφησε την οικογένεια του την Πρωτοχρονιά για να μεταβεί στην Μονάδα για αποκατάσταση βλάβης”.

Εκτιμούν όμως ότι συντρίφτηκε από την αναλγησία του “συστήματος” το οποίο με τον τρόπο του κατόρθωσε να “λυγίσει” τις αντοχές του αξιωματικού.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπολοχαγός είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας περίπου δύο μήνες πριν, υπολογίζοντας ίσως ότια θα μπορούσε να βρει μια εργασία στον ιδιωτικό τομέα . Έτσι κι αλλιώς όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα εργαζόταν όταν μπορούσε εκτός υπηρεσίας. Λίγες ημέρες πριν το μοιραίο ο υπολοχαγός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ζήτησε την ανάκληση της παραίτησης. Οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ αρνήθηκαν γιατί όπως του είπαν… έχει πρωτοκολληθεί!

Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να την πάρουν πίσω όπως έχουν κάνει για στρατιωτικό ο οποίος σήμερα έχει καταφέρει να φθάσει στον βαθμό του υποστράτηγου μετά από τρεις παραιτήσεις και τρεις ανακλήσεις!

Όπως λένε οι ίδιες πηγές αυτή η άρνηση του ΓΕΣ φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απόγνωσης για τον υπολοχαγό. Πιθανόν τα σχέδια που έκανε για μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να μην πήγαν καλά και η παραμονή στο στράτευμα να ήταν η μοναδική του επιλογή. Ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να του εξασφαλίσουν οι κατά τ΄ άλλα “ευαίσθητοι” όπως λένε στα προβλήματα του προσωπικού “αρμόδιοι” με στολή ή με κοστούμι.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

Αν είχαν όμως ίχνος τιμής -έστω και στρατιωτικής όπως αυτάρεσκα κομπάζουν-, θα έπρεπε να είχαν Παραιτηθεί. Αντίθετα μένουν κια συνεχίζουν το έργο τους...

Όμως δεν ιδρώνει το αυτί τους. Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι στρατευμένη στη διάλυση και καθυπόταξη του προσωπικού. Οι περικοπές σε μισθούς-επιδόματα-συντάξεις, ανάλογη με αυτή στο σύνολο του κόσμου της εργασίας, πάει χέρι χέρι με την συντήρηση και αναπαραγωγή του πελατειακού κράτους και την κομματική χειραγώγηση, την καταστολή και τις διώξεις των συνδικαλιστών Μέσα και Έξω από τον Στρατό, μια ακόμη ψηφίδα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Οι στρατιωτικοί επιπλέον θα πρέπει να συντριβούν και να ελεχθούν ιδεολογικά-πολιτικά-υπηρεσιακά ώστε όταν χρειαστεί να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον σε όσους αμφισβητούν και αντιστέκονται στην άγρια ταξική πολιτική και τα Μνημόνια, που μας μετατρέπει σε δούλους του 21ου αιώνα, να εκτελέσουν οποιαδήποτε βάρβαρη αποστολή όπου τους ζητηθεί στο πλαίσιο των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Επικεφαλής αυτής της εκστρατείας ολοκληρωτικής υφής βρίσκεται ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος που πρωταγωνιστεί στη καταβαράθρωση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών, στην καλλιέργεια κλίματος στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας και εθνικιστικού-ρατσιστικού παροξυσμού, στην συντριβή του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί φυσικά με την ναζιστική δολοφονική συμμορία, Χρυσή Αυγή.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ-ΤΣΕΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ

Η παρουσία τους θα αποτελούσε ΣΚΥΛΕΥΣΗ και ΠΡΟΣΒΟΛΗ στην Μνήμη του νεκρού και στην Αξιοπρέπεια της οικογένειας, των φίλων και συναδέλφων του, στο σύνολο των συναδέλφων φαντάρων και στρατιωτικών.

Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει κάτι κοινό Ανάμεσα μας. 

Η Αίσθηση ότι δεν πάει άλλο... 

Ότι η παθητικότητα και η υποχωρητικότητα μας τους κάνει αδίστακτους... 

Και τα μέτρα δε πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους Ανατρέψουμε...

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη ανακοίνωση του Σπάρτακου: Τώρα θα πάνε να ρίξουν τη σημαία και ντουφεκιές πάνω από τον τάφο του υπολοχαγού που αυτοκτόνησε...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)