to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 18.09.2014

Πολιτική

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε για τη δολοφονία του Φύσσα

Αναδημοσίευση από το «Έθνος»/Μαρία Ψαρά – Λευτέρης Μπιντέλας


Ένα μήνυμα για μια κλήση στο προσωπικό κινητό του Νίκου Μιχαλολιάκου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μαρτυρούν ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής γνώριζε απ’ την πρώτη στιγμή ότι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον 34χρονο μουσικό. Η πρώτη απόδειξη είναι το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος στον βουλευτή Πειραιά Γιάννη Λαγό. Η δεύτερη που «ενοχοποιεί» την ηγεσία είναι η κλήση και η συνομιλία που γίνεται αμέσως μετά το SMS μεταξύ του Λαγού και του γενικού γραμματέα της ΧΑ.

 
Με το αίμα του Π. Φύσσα ακόμη νωπό μετά τη θανατηφόρα μαχαιριά του Γιώργου Ρουπακιά, ο αρχηγός ενημερώνεται γι’ αυτό που συνέβη από τα μέλη του τάγματος «εφόδου» της Νίκαιας. Όπως προκύπτει ανάγλυφα από τα δικόγραφα, οι διαδικασίες συγκάλυψης των μελών της ΧΑ – πλην του Ρουπακιά – ξεκινούν αμέσως. Η ομολογία του δολοφόνου ότι είναι μέλος της ναζιστικής οργάνωσης τους χαλάει τα αρχικά σχέδια, αλλά η εντολή έχει ήδη δοθεί: «Δεν τον ξέρουμε, δεν είναι δικός μας, δεν έχει σχέση με τη ΧΑ».
 
Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αργότερα θα ισχυριστεί (σ.σ. τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό Κόντρα) ότι έμαθε για τη δολοφονία την επόμενη μέρα και πως το βράδυ της «εφόδου» στο Κερατσίνι μιλούσε περασμένα μεσάνυχτα με τον Γ. Λαγό για την… εκδήλωση ου είχε προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή. Όσο για τον δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, που σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του ναζιστικού μορφώματος ήταν ταμίας στη ΧΑ Νίκαιας, ο αρχηγός είχε δηλώσει ότι «δεν τον ξέραμε, δεν μιλούσε με τα στελέχη της ΧΑ, ήταν ένας περαστικός σε ένα από τα 70 γραφεία της οργάνωσης»…
 
Ένα χρόνο μετά, το «Έθνος» παρουσιάζει ολόκληρη τη σειρά των επίμαχων τηλεφωνημάτων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι. Στις καταγραφές που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, προκύπτει η ακριβής σειρά των γεγονότων, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
 
-Ομοβροντία τηλεφωνημάτων καταγράφονται στην ανάλυση των κλήσεων της μοιραίας βραδιάς της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής. Περισσότερα από 25 άτομα «κινητοποιούνται» πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
-Από τις καταγραφές προκύπτει ότι ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός μίλησαν τηλεφωνικά 20 φορές από τις 22:45 έως τις 00:30, με συνολική διάρκεια κλήσεων 1.262 δευτερόλεπτα!
 
-Στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ 23:15 και 23:30, Λαγός και Πατέλης μίλησαν δυο φορές, ενώ από 00:15 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι 02:44 συνομίλησαν 18 φορές.
 
-Ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς καλεί 7 φορές στο κινητό τηλέφωνο του Πατέλη, ακολουθώντας αυστηρά την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής. Από τις ώρες καταγραφής φαίνεται πως ο πυρηνάρχης είναι ο πρώτος που μαθαίνει για τη δολοφονία.
-Η σύζυγος του Γ. Ρουπακιά πραγματοποιεί στη συνέχεια 9 κλήσεις στον πυρηνάρχη Νίκαιας.
 
-Στις 00:37, ο Γ. Λαγός επικοινωνεί με τον αρχηγό της ΧΑ στο προσωπικό κινητό τηλέφωνο του Ν. Μιχαλολιάκου. Η κλήση διαρκεί 45 δευτερόλεπτα. Είναι οι στιγμές που ο αρχηγός ενημερώνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)