to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η γυναίκα που εξευτέλισε τον Βρούτση (βίντεο)

Συγκλονιστική ήταν μια γυναίκα – προσκεκλημένη σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, η οποία φιλοξένησε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.


Σε μια τοποθέτηση χωρίς κραυγές και ψιθύρους, εξέθεσε το προσωπικό της πρόβλημα, μιλώντας παράλληλα όχι μόνο για τον εαυτό της όπως συνηθίζεται, αλλά για την κατάσταση που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας από τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα της πολιτικής της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και όσων επικροτούν και προσυπογράφουν τις εντολές της τρόικα.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα μίλησε για το τεράστιο ζήτημα των ΚΕΠΑ, τα οποία ταλαιπωρούν τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες. Μίλησε για το πρόβλημα του αδελφού της, ο οποίος είναι κωφός και έπαιρνε το προνοιακό επίδομα λόγω της ιδιαίτερα σοβαρής αναπηρίας του. Τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του ζήτησαν να κάνει κάποιες πρόσθετες εξετάσεις, οι οποίες θα πιστοποιούσαν εκ νέου το γεγονός ότι είναι κωφός. Μέχρι να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις, είχε βγει η απόφαση των ΚΕΠΑ, η οποία έλεγε ότι δεν αναγνωρίζει ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, επομένως ο αδελφός της γυναίκας δεν έπρεπε να λάβει το προνοιακό επίδομα. Η οικογένεια του παιδιού υπέβαλε ένσταση και δικαιώθηκε με το ποσοστό αναπηρίας να αναγνωρίζεται στο 85%, άρα αυτόματα είναι και δικαιούχος του επιδόματος.

Φαίνεται όμως ότι η ταλαιπωρία δεν σταμάτησε εκεί για την οικογένεια, καθώς όταν πήγε να παραλάβει το χρηματικό ποσό, το οποίο του αναλογούσε, ενημερώθηκε από τα ΚΕΠΑ ότι θα εισπράξει το ποσό από εδώ και πέρα και όχι κατά το διάστημα που εκκρεμούσε, παίρνοντας τα αντίστοιχα αναδρομικά, καθώς σε αυτό το μεσοδιάστημα δεν ήταν ανάπηρος! Η γυναίκα είπε χαρακτηριστικά ότι «Αυτό το θεωρώ απάτη από μεριάς του Κράτους και ντροπή ειδικά για τα άτομα με αναπηρία γιατί τα συγκεκριμένα άτομα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας».

«Κοιτώντας έναν άνεργο άνθρωπο στα μάτια από 45 ετών και άνω», είπε απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, «Μπορείτε να του πείτε κάτι για την καταδίκη που του έχετε κάνει εσείς σε αεργία για το υπόλοιπο της ζωής του;». «Μπορείτε να πείτε κάτι σε εμένα που στα 48 μου χρόνια καλούμαι με έναν μισθό να συντηρήσω μια τετραμελή οικογένεια;». «Ότι και να μου πείτε θα είναι ψέμα γιατί βλέπω ότι όλες σας οι απαντήσεις έχουν μια συγκεκριμένη φόρμα μέχρι να τελειώσει η εκπομπή και να φύγετε από εδώ».

Η γυναίκα συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο αποτρόπαιο περιστατικό του άδικου χαμού του 13χρονου κοριτσιού που έσβησε από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού στη Θεσσαλονίκη. «Σας θεωρώ εσάς και όλους συνυπεύθυνους, όταν υπογράφετε αυτές τις αποφάσεις με την τρόικα, με μια άνεργη μάνα τρεις μήνες χωρίς ρεύμα, η οποία άναψε το μαγκάλι για να ζεστάνει το παιδί της». «Θέλω να ρωτήσω αν κοιμάστε τα βράδια. Εγώ στη θέση σας δε θα κοιμόμουν. Θα είχα εφιάλτες από τις τύψεις», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα στον υπουργό Εργασίας.

«Δε σας δέχομαι σαν υπουργό μου. Θεωρείται ότι νομιμοποιείστε με την πολιτική την οποία κάνετε; Έχετε λαϊκή εντολή για αυτό που κάνετε; Είναι ντροπή σας και εσάς και της κυβέρνησης και όλων όσων συνυπογράφετε τις αποφάσεις της τρόικα», είπε η γυναίκα στον Γιάννη Βρούτση για να κλείσει την τοποθέτηση λέγοντας «Ντροπή και αίσχος. Δεν θέλω απάντηση από την μεριά σας». «Ντροπή και αίσχος γιατί τα άτομα με αναπηρία έχουν μεγαλύτερο φιλότιμο και περηφάνεια από εσάς που στέκεστε εκεί με το γκατζετάκι σας, το οποίο αξίζει περισσότερο από το μηνιάτικο της κυρίας που προσπαθεί να συντηρήσει μια οικογένεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)