to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 29.07.2016

Πολιτική

Η ΓΓΕΕ για τις προδικαστικές προσφυγές των 10 υποψηφίων - Ομαλά εξελίσσεται η διαγωνιστική διαδικασία

Οι 10 εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις 4 άδειες κατέθεσαν προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης 178/19-7-2016 με την οποία εγκρίθηκε το υπ’ αρ. 9/18.7.2016 Πρακτικό προεπιλογής της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού - Οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τονίζοντας ότι «η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος»


Η ανακοίνωση για την κατάθεση των προδικαστικών προσφυγών :

«Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν εντός  της  1Οήμερης  προθεσμίας,  από τους εκπρόσωπους και των 10 εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις 4 άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), προδικαστικές προσφυγές κατά της απόφασης 178/19-7-2016 με την οποία εγκρίθηκε το  υπ’ αρ. 9/18.7.2016 Πρακτικό προεπιλογής της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού.  

Οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει  τη  βασιμότητά  τους. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επιθυμεί να τονίσει ότι η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός (διαβάστε αναλυτικά). 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)