to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 15.09.2016

Πολιτική

«Η γελοιότητα στο μεγαλείο της: Liberal, Ελεύθερος Τύπος, ΣΚΑΪ και τα άλλα μέσα αναπαραγωγής της λάσπης» αναφέρει το ΥΠΟΜΕΔΙ για το βασικό μέτοχο

«Η σπίλωση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και επιλεγμένων υπουργών της Κυβέρνησης από τη ΝΔ, το ΠAΣOΚ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια καλά κρατεί…» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.


Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Το νεοδημοκρατικό ακροδεξιάς απόκλισης site Liberal, γνωστών εκδοτών, ο Ελ. Τύπος (και αυτός γνωστός για τις διαψεύσεις του), το ΣΚΑΪ, «η αλήθεια να λέγεται» και τα άλλα μέσα αναπαραγωγής της λάσπης επιχειρούν για μια ακόμη φορά τη σπίλωση μας με χοντρά και κακοστημένα ψέματα και πολιτικές προβοκάτσιες.

Ο Ελεύθερος Τύπος με πρωτοσέλιδο του αναφέρει: «Ξήλωσαν νύχτα τον βασικό μέτοχο» «Κατάργηση του νόμου Καραμανλή για το ασυμβίβαστο εργολάβου-καναλάρχη».

Στο πάντα έγκριτο ρεπορτάζ των μέσων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του παλαιοκομματισμού, μας κατηγορούν ότι στον Νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, προχωρήσαμε «εν κρυπτώ, με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, στην κατάργηση του ασυμβίβαστου καναλάρχη – εργολάβου, μέσα στο κατακαλόκαιρο».  Στη συνέχεια περιπλέκουν το γνωστό σίριαλ του κουμπάρου, «που έτσι μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τα κανάλια».  Η αλήθεια να λέγεται, είναι, ότι όχι μόνο Ποτέ δεν καταργήθηκε αλλά μνημονεύεται ρητώς στον Νόμο και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών. (βλ. συνημμένο).

Προς μεγάλη τους απογοήτευση και κατάρρευση και του τελευταίου ίχνους αξιοπιστίας που θα μπορούσαν να διαθέτουν αλλά και προς πλήρη γελοιοποίησή τους, ισχύει ακλόνητα και αδιατάρακτα το εξής:

Με βάση τη νομοθεσία που η Κυβέρνηση περιφρουρεί και εφαρμόζει στη διακήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών είναι και θα παραμείνει – όσο κι αν λυσσάνε και φωνάζουν - ασυμβίβαστη η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης,  με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης, που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις (έργα και προμήθειες).

Αυτό προβλέπει ο Νόμος 3310/2005 που ισχύει κανονικότατα. Η προκήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών ρητώς αναφέρει τον Νόμο 3310/2005 που ποτέ δεν καταργήθηκε, δεσμεύει τους συμμετέχοντες και εν συνεχεία υπερθεματιστές και μνημονεύεται και στα τεύχη του διαγωνισμού (βλ. συνημμένα).

Δεν μπορεί οι διατάξεις σε ισχύ να επαναλαμβάνονται σε κάθε Νόμο. Το ξέρουν και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής και ο κάθε νοήμων άνθρωπος.  Αυτή είναι η μόνη και μοναδική αλήθεια. Η αλήθεια να λέγεται.

Συμπεράσματα

1.     Το αεριλίκι και το νταβατζιλίκι τελείωσε στη χώρα

2.     Η γκεμπελιστική τακτική «λάσπη – λάσπη κάτι θα μείνει» δεν πιάνει

3.     Σας έχουμε δηλώσει πολλές φορές:

o    Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον

o    Δεν είμαστε σαν και εσάς. Δε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι

o    Δε μπερδεύουμε τις προσωπικές και φιλικές μας σχέσεις με τις δημόσιες θέσεις που υπηρετούμε

o    Το ξέρετε και αυτό σας ενοχλεί περισσότερο

o    Θα συνεχίσουμε, γιατί δε μας κρατάτε

4.     Χαιρόμαστε που εσείς που τον πολεμήσατε και οι πολιτικοί φίλοι σας που κρύβονται, για να μην τον στηρίξουν, γίνατε δήθεν υπέρμαχοι του βασικού μετόχου έστω και για να υπηρετήσετε τη συνέχεια της ανομίας, της διαπλοκής και της πολιτικής αθλιότητας.  Έστω κι έτσι θα χαίρεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

5.     Για τα ψεύδη και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Τους βασικούς μετόχους του ψέματος, της διαπλοκής, της συκοφαντίας και της «αλήθειας να λέγεται» τους καταργεί η Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός.

Απόσπασμα του Νόμου 3310/2005

Απόσπασμα της Προκήρυξης δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση  υψηλής ευκρίνειας (high definition)

Χρ. Σπίρτζης: Απόλυτο ψέμα και γελοιότητα στο μεγαλείο της ότι καταργήσαμε το ασυμβίβαστο του βασικού μετόχου στα ΜΜΕ

Διέψευσε απολύτως σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κατάργησε διατάξεις του νόμου για το βασικό μέτοχο, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Κόκκινο. Χαρακτήρισε τα εν λόγω δημοσιεύματα «απόλυτο ψέμα, γελοιότητα και λάσπη», κάνοντας σαφές πως ο νόμος ισχύει, υπάρχει πλήρες ασυμβίβαστο και δεν μπορεί κάποιος να παίρνει δημόσια έργα και να είναι καναλάρχης. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)