to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 02.10.2013

Πολιτική

Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής θα φέρει το πλεόνασμα

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Τα δραματικά γεγονότα των ημερών σκέπασαν το δράμα του Αντώνη Σαμαρά, που κινδυνεύει να χάσει ό,τι πολυτιμότερο έχει: την αξιοπιστία του, την ξακουστή στα πέρατα της Γης. Βγήκε κοτζαμάν πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και ανακοίνωσε ότι το 2013 θα έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ίσα με το μπόι του Κυριάκου -με το συμπάθειο- το οποίο δεν θα ξέρουμε πού να το πρωτομοιράσουμε. Θα το δώσουμε στους συνταξιούχους, θα το δώσουμε στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, θα το δώσουμε στα σώματα ασφαλείας, θα το αποφασίσουμε όταν θα το πιάσουμε στα χέρια μας, σαν να ήταν νεογέννητο μωρό.

Το άκουσαν οι συνταξιούχοι και παρήγγειλαν χαμομήλι Ντομ Περινιόν με τις κάσες - των ποτών, όχι τις άλλες, τις μακρόστενες. Το ακούσανε οι δικαιούχοι και πήγανε στα κολυμβητήρια, για να μάθουνε να κάνουνε απλωτές στο πετρέλαιο και το πέλετ. Το άκουσαν τα σώματα και παρήγγειλαν μια δωδεκάδα διαδηλωτές, για να το γιορτάσουνε. Το άκουσε όμως και η Τρόικα, η οποία έβαλε κάτω τα τεφτέρια και κατέληξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα είναι βία 100 εκατομμύρια. Τα δύο και τα τρία δισ. που λέγατε να τα ξεχάσετε και για τιμωρία που είσαστε σκιτζήδες, θα σας πάρουμε και τα 100 εκατομμύρια, να τα ταΐσουμε στο χρέος.

Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη και άντε να ξεχωρίσεις εν προκειμένω ποιος είναι ποιος. Του πήρε ο μεγαλοδύναμος του Σαμαρά τα δισ. του πρωτογενούς, του έδωσε όμως σε αντάλλαγμα τη σύλληψη των χρυσαυγιτών, για να τον ξελασπώσει. Βγάλτε μολύβι και χαρτί και γράψτε: 43.000 ευρώ που βρήκανε στο σπίτι του Μιχαλολιάκου και 107.000 που βρήκανε στο σπίτι του χρυσαυγίτη αστυνομικού, να σου μάνι- μάνι εκατόν πενήντα χιλιαρικάκια για το πρωτογενές του Αντώνη. Δεν θα είχανε και οι κασιδιάρηδες, οι παναγιώταροι και οι λαγοί πάνω τους κάνα δεκαχίλιαρο από τις εισπράξεις της νύχτας, από νταβατζηλίκια, μπραβιλίκια και εκβιασμούς; Τα εκατόν πενήντα έγιναν αυθωρεί εκατόν εξήντα, τσε βάλε.

Βάλτε και τα πιστόλια που θα μοσχοπουληθούνε στους Σόθμπις και θα δείτε πώς ανεβαίνει το ποσό. Ειδικά το εννιάρι με το οποίο πυροβολούσε ο Παναγιώταρος στην κηδεία του αρχιδολοφόνου Ντερτιλή, θα το διεκδικήσουν οι χουνταίοι μέχρι τελικής πτώσεως. Μαλλί με μαλλί θα πιαστούνε οι σύμβουλοι του Σαμαρά, τρίχα δεν θα μείνει στο Μαξίμου. Τα Λούγκερ θα τα μοσχοαγοράσει ο Πρέκας, για να θυμηθεί τα νιάτα του, τότε που έπαιζε στις χουντοταινίες του Τζέιμς Πάρις και τις φωτογραφίες του Χίτλερ θα τις πάρει ο Σαμαράς, ο Τρύφωνας, όχι ο Αντώνης, για να τις αναρτήσει στα κομμωτήριά του, να τις βλέπουν οι πελάτες και να λένε «πρόσεχε, μάστορα, μην με κάνεις σαν τον κακομοίρη με τη φράντζα, γιατί σε έσφαξα στο γόνατο».

Στις δημοπρασίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)