to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:29 | 11.06.2015

Κοινωνία

Η ΕΡΤ επέστρεψε!

Στις 06:00 το πρωί, η ΕΡΤ επανήλθε στους δέκτες, μετά από δύο χρόνια «μαύρου». Παρακολουθήστε τα πρώτα λεπτά στον αέρα, και βέβαια σε ζωντανή μετάδοση το πρόγραμα. Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στις πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία-γιορτή, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.


(η ιστορικής σημασίας φωτογραφία του Γιάννη Καραμπάτσου από τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων για το λουκέτο στην ΕΡΤ)

Το λογότυπο στους δέκτες μετατράπηκε από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι έπιασαν δουλειά, με πρώτους τους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που άνοιξαν την πρωινή ενημέρωση.


Δείτε τα πρώτα λεπτά της επαναλειτουργίας του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης


Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση το πρόγραμμα της ΕΡΤ:

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας», που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, κατέβασε τους διακόπτες.

..............................................

Το Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Η «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκινά από τις 06.00. Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά ανοίγουν από τις 06.00 μέχρι και τις 08.00 το πρώτο παράθυρο στην ενημέρωση.

Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως μετά και μέχρι τις 10.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη.

Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ συνεχίζεται στις 16.00 με την εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00.

Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 και η ανασκόπηση της ημέρας που φεύγει στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό.

«Η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 


Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).


Το κλίμα αναμένεται να είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από σήμερα στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Στον ιντερνετικό αέρα η ΕΡΤ!

Η ΕΡΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ μετά το μαύρο. Επισκεφθείτε την στο http://www.ert.gr/

Η ιστορία της ΕΡΤ σε 50’’

Με ένα βίντεο 50 δευτερολέπτων η ΕΡΤ μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, κάνοντας μία αναδρομή στις περιόδους και τα τηλεοπτικά σήματα της δημόσιας τηλεόρασης, το «μαύρο» και τη σημερινή επαναλειτουργία της, με τα κανάλια «ΕΡΤ1», «ΕΡΤ2», «ΕΡΤ3» και «ΕΡΤHD».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1: 

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)