to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 29.07.2013

Κοινωνία

Η Ελληνικός Χρυσός θέλει ΠΑΟΚ, αλλά οι οπαδοί λένε “όχι στους χρυσοθήρες”...

Της Αλέκας Ζουμή



Ποιος είπε πως οι οπαδοί υπολείπονται πολιτικής, κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης; Γι ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το αντίθετο. Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι η εταιρεία “Eldorado Gold” και κατ’ επέκταση η “Ελληνικός Χρυσός”, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΠΑΕ προκειμένου να γίνει χορηγός στην φανέλα του “δικεφάλου” της νέας περιόδου. 

Οπως είναι γνωστό, τα έσοδα από τις χορηγίες στην φανέλα αποτελούν ένα από τα βασικά κομμάτια εσόδων των ΠΑΕ, όμως με ποιο “τίμημα”; Κάπου εδώ έρχονται και απαντούν οι ίδιοι οι οπαδοί, λέγοντας κατηγορηματικά “όχι” σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τάσσονται κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και μέσω των αθλητικών φόρουμ, χαρακτηρίζουν “χρυσοθήρες” και “διαπλεκόμενες” τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Το Σάββατο, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Γεωργατζής προχώρησε σε μια σιβυλλική δήλωση διάψευσης, θέλοντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις: “«Δεν υπάρχει τίποτα με τον ΠΑΟΚ. Απλά εμείς, στα πλαίσια της επιχειρηματικής αλληλεγγύης, ήμασταν πάντα και θα είμαστε ανοικτοί για διάλογο», είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η πρόταση όχι μόνο είναι υπαρκτή αλλά υπερβαίνει στο τριπλάσιο την αντίστοιχη του ΟΠΑΠ, με τον οποίο βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φτάνοντας τα 2.5 εκατ. Ευρώ.



Οπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η “Ελληνικός Χρυσός” επιδιώκει με αυτή την κίνηση να χρησιμοποιήσει την δυναμική του ονόματος της ομάδας της Θεσσαλονίκης προς όφελός της, προκειμένου να ενεργοποιήσει θετικά “αντανακλαστικά” του κόσμου της Χαλκιδικής για την δημιουργία του έργου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής βρίσκει κλειστές πόρτες, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας αντιδράει έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 



Ακόμη και το συντηρητικό ή το λεγόμενο “απολιτικ” κομμάτι των οπαδών θεωρεί ότι μια τέτοια “αμφιλεγόμενη” χορηγία θα φέρει τον διχασμό στην εξέδρα και θα βλάψει το κοινωνικό προφίλ της ομάδας. Θυμίζουμε πως οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αρκετές φορές εκφράσει την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και έχουν πάρει θέση ακόμη και με πανό που έχουν υψωθεί στην Θύρα 4.

Πλέον, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ, στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στηνΜέταλιστ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας θα διεξαχθή στην Τούμπα αλλά κεκλεισμένων των θυρών, έτσι αναμένεται να στηθούν γιγαντοοθόνες στην πλατεία Αριστοτέλους μετά από σχετική άδεια που έλαβε ο ΠΑΟΚ από το δήμο Θεσσαλονίκης. Πλέον, πολλοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η συγκέντρωση για την παρακολούθηση του αγώνα να εξελιχθεί και σε διαδήλωση κατά των χρυσωρυχείων.



Μένει να διαπιστωθεί εάν το δικό τους “οχι” θα εισακουστεί από τους παράγοντες της ΠΑΕ και το θέμα θα λήξει εδώ, σε διαφορετική περίπτωση σίγουρα θα παιχτούν και άλλα “επεισόδια”... 

Πηγή: stokokkino.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)