to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 29.03.2024

Πολιτική

Η Έλενα Κουντουρά στη Λαμία ομιλήτρια στο θεσμό STAR FORUM 2024

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στο θεσμό STAR FORUM 2024 που διοργάνωσε το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, με κεντρικό θέμα το δημογραφικό ζήτημα και το brain drain.


Στο πάνελ «Από την καριέρα στην οικογένεια – Αληθινές Ιστορίες»  η Ευρωβουλευτής, μέσα από την εμπειρία της προσωπικής της διαδρομής, μίλησε για τις  προκλήσεις που αντιμετωπίζουν  σήμερα οι γυναίκες στην ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Μαζί με την Έλενα Κουντουρά ήταν στο πάνελ η Βασιλική Μιλλούση, πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, και  η Ευγενία Δημητρακοπούλου, ηθοποιός, με συντονίστρια την παρουσιάστρια Χρυσάνθη Καραγιάννη.

Η Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ΕΚΠΕΦ, όπου συναντήθηκε  με την Πρόεδρο Σοφία Ανεστοπούλου, τον Β΄Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Παπαδημητρίου, τον Γενικό Γραμματέα Βάιο Μπουρογιάννη, την Περιφερειακή Σύμβουλο Φθιώτιδας, ιατρό Ελευθερία Γκλέτσου  και τον Αναπληρωτή Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας Φάνη Μάκκα. Θέμα της συνάντησης ήταν η ισότητα και τα εργασιακά δικαιώματα.  Η Έλενα Κουντουρά, ενημέρωσε για το έργο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM και εισηγήτρια σε σημαντικούς φάκελους για την ενδυνάμωση των γυναικών, πιέζοντας για τη σύγκλιση των μισθών, την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων για εργασία ίσης αξίας, την ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών με την οδηγία Women on Boards και την αντιμετώπιση της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, με τη Σύμβαση ILO 190.

Η Έλενα Κουντουρά ολοκλήρωσε την επίσκεψή της με συνεντεύξεις που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ στον Γιώργο Στεργιόπουλο  και στον ραδιοφωνικό σταθμό LAMIA POLIS 87.7 FM  στη δημοσιογράφο Άννα Μπαμπέτα, για τα κρίσιμα ζητήματα στην Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών και την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)