to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 19.09.2013

Κοινωνία

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αντέχει τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις: χημικά, ξύλο και συλλήψεις στο σωρό στην Αμφιάλη

Σύννεφα χημικών, πλαστικές σφαίρες, κυνηγητό του πλήθους στα στενά από διμοιρίες ΜΑΤ, επιδρομές μοτοσικλετιστών της ΔΕΛΤΑ, προσαγωγές στο σωρό και περικυκλώσεις κτιρίων: η εικόνα των "αστυνομικών επιχειρήσεων" κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Αμφιάλη την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Ενημέρωση, 20/9: Διαβάστε το κείμενο των συλληφθέντων της 18/9. Αφού πέρασαν και οι 34 από εισαγγελέα στον Πειραιά, 8 παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ένας, στον οποίο αποδόθηκε κακουργηματική πράξη από την αστυνομία, κρατείται.

Να επισημάνουμε ότι και χθες, 19/9, η αστυνομία είχε «καταλάβει» τη Νίκαια και την Αμφιάλη όπου έγινε για 2η συνεχόμενη μέρα αντιφασιστική διαδήλωση:

Embedded image permalink

 19/9

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα έγιναν επίσης χθες σε Βρυξέλλες και Στοκχόλμη.

Τα γεγονότα στην Αμφιάλη την Τετάρτη 18/9


Tη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αμφιάλη διέλυσε χθες η αστυνομία, επιστρατεύοντας όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό που διαθέτει: διμοιρίες ΜΑΤ, δεκάδες μοτοσικλετιστές της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ, ενώ μετέφερε προληπτικά και τις «αύρες», τα οχήματα εκτόξευσης νερού.  Ενα κανονικό «αστυνομικό πάρτι» όπως εύστοχα γράφτηκε στο twitter, που συνοδεύτηκε από την αγαστή συνεργασία με ομάδα παρακρατικών που πετούσε πέτρες προς τους διαδηλωτές (όπως δείχνει και η σχετική φωτογραφία αριστερά)

Διαδηλωτές πνιγμένοι από τα χημικά

Οι καταγγελίες και οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης όπως και όσα είδαν το φως τις επόμενες ώρες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, με όλες τις περιγραφές να συγκλίνουν στη βίαιη διάλυση της συγκέντρωσης από την αστυνομία από την αρχή και τις συνεχείς επιθέσεις της σε οποιαδήποτε απόπειρα επανασύνταξης διαδηλωτών, με ή χωρίς οποιαδήποτε πρόκληση. 

Τραυματισμένος από αστυνομικούς διαδηλωτής - "Σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι" όπως δήλωσε στο Κόκκινο η  γιατρός του Τζάνειου νοσοκομείου, Αναστασία Σκαφίδα

Από τους τραυματίες διαδηλωτές, ο ένας βρίσκεται στο Τζάνειο, σοβαρά τραυματισμένος στο μάτι. Συμπληρώστε εδώ τη μαρτυρία, μεταξύ άλλων, και ξένης ανταποκρίτριας για ευθεία ρίψη δακρυγόνων από τους αστυνομικούς προς τους διαδηλωτές. 

"Σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι" δηλώνει στο Κόκκινο η κ. Σκαφιδά. - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/2348/Apo-kathari-tuxi-den-upirkse-deute...

Σύμφωνα με το Κόκκινο 105,5 η συγκεκριμένη πλαστική σφαίρα περισυλλέχθηκε από τη Γρ. Λαμπράκη

Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκηνικό χάους σε εκταση πολλών τετραγώνων, με τους περισσότερους διαδηλωτές διασπασμένους σε άγνωστες στους περισσότερους περιοχές και εστίες συγκρούσεων σε διάφορα σημεία.

Ακούστε από το Κόκκινο 105,5 τη μαρτυρίας της Μαρλέν Λογοθέτη, διοικητικής υπαλλήλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  μέσα απο τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Η κατάληξη της αστυνομικής επέμβασης ήταν οι περισσότερες από 130 προσαγωγές, εκ των οποίων 34 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.  Δεν έλειψε και το μεταμεσονύχτιο "ψέκασμα" των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων πολιτών έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, δεν έχουν μεταχθεί ακόμα (μεσημέρι Πέμπτης) στον αρμόδιο εισαγγελέα του Πειραιά, κάτι που αναμένεται να συμβεί αργότερα το απόγευμα. Να σημειώσουμε ότι με παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποτράπηκε η μετάβαση του εισαγγελέα στο κτίριο της Λεωφ. Αλεξάνδρας, μια πρακτική ούτως ή άλλως απαράδεκτη

Embedded image permalink

Aπό τις συλλήψεις στο σωρό σε καφετέρια της περιοχής (φωτ.: )

 Το κατηγορητήριο της αστυνομίας

Στους 25 από τους συλληφθέντες αποδίδεται ομαδοποιημένη κατηγορία για τις «κακουργηματικές πράξεις» των εκρήξεων, της κατοχής εκρηκτικών, του εμπρησμού, της διατάραξης κ.ά. καθώς και της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε πέντε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική... εφευρετικότητα γράφει λαμπρές σελίδες κατηγορητηρίων, καθώς μιλά για 1.000 άτομα (!) που μετέβησαν οργανωμένα στην περιοχή, φορώντας στην πλειοψηφία τους κουκούλες, ακολούθησαν τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν κατέλαβαν όλο το οδόστρωμα της οδού Λαμπράκη, με ενωμένες δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη μολότοφ, πετρών, τούβλων και άλλων αντικειμένων, επιτέθηκαν στο ΑΤ Κερατσινίου, και κατόπιν διασπάστηκαν σε δύο ομάδες, 700 και 300 ατόμων, συνεχίζοντας τη δράση τους. Η αστυνομία σχηματίζει έτσι τον καμβά που θα συμπληρωθεί μετά με μεμονωμένες «αναγνωρίσεις» από τους αστυνομικούς.

Embedded image permalink

Προσαγωγή μιας... superwoman αν πιστέψουμε τουλάχιστον τις παραπάνω αστυνομικές περιγραφές

Ας θυμίσουμε, έτσι για τη σύγκριση των αντανακλαστικών, πως οι 4 ένοπλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης στον Παύλο Φύσσα αποφάσισαν να επέμβουν και να συλλάβουν τον δράστη όταν πια ήταν πολύ αργά...

 Βίντεο και φωτογραφίες από τη χθεσινή διαδήλωση, εδώ και εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)