to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 12.09.2015

Διεθνή

Η έκπληξη ολοκληρώθηκε: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε την κούρσα στους Εργατικούς! (ενημέρωση-βίντεο)

Ο αριστερός υποψήφιος Τζέρεμι Κόρμπιν, έπειτα από πολλές εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, κέρδισε την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία! - Ο νέος ηγέτης των Εργατικών στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφυγική κρίση, κάνοντας γνωστό ότι θα συμμετάσχει απόψε στην διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διεξάγεται στο Λονδίνο


(η στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων)

Στη νικητήρια ομιλία δήλωσε ότι θέλει να κάνει το κόμμα του πιο δημοκρατικό. Τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες και ότι έχει ενισχυθεί, καθώς «ο λαός θέλει μια καλύτερη Βρετανία» είπε. Ο 66χρονος Κόρμπιν επικράτησε έναντι των Ιβέτ Κούπερ και Αντι Μπέρναμ, δύο πρώην υπουργών, αλλά και της Λιζ Κένταλ. Σε σύνολο 422.664 ψηφισάντων, ο Τζ. Κόρμπιν συγκέντρωσε το 59,5%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Guardian :

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Το tweet του Π. Ιγκλέσιας: Η νίκη του Κόρμπιν είναι σπουδαίο νέο, ένα βήμα μπροστά για την αλλαγή της Ευρώπης προς όφελος των λαών

Τα συγχαρητήρια του  Τζ. Άνταμς, ηγέτη του ιρλανδικού Sinn Fein

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η νίκη του 66χρονου Κόρμπιν, σφοδρού επικριτή των πολιτικών λιτότητας,  μοιάζει με μια μικρή επανάσταση για το Εργατικό Κόμμα, το οποίο μέχρι πρόσφατα ακολουθούσε το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο του Τόνι Μπλερ. Φιλειρηνιστής, οπαδός μιας οικονομικής πολιτικής που θα επιβάλει μεγαλύτερη φορολογία στους πιο πλούσιους, χορτοφάγος, ο Κόρμπιν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη όσων αναζητούν μια εναλλακτική πολιτική. Τάχθηκε ευθέως κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ και εξακολουθεί να ζητά την παραπομπή του Μπλερ σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.

«Θριαμβεύει διότι εκπροσωπεί την απόρριψη της παραδοσιακής πολιτικής τάξης και επειδή οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να εμπνεύσουν ενθουσιασμό και ελπίδα», δήλωσε πρόσφατα ο Άντριου Χάροπ γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού ινστιτούτου Fabian Society. Ο λόγος του κατά της λιτότητας και τα σχέδιά του για επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ή των ταχυδρομείων γοήτευσαν γρήγορα τα μέλη των Εργατικών που βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ της μεγάλης ήττας τους.

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη σημερινή ιστορική εκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας από τον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέπτυξε πλούσια δράση, ως βουλευτής των Εργατικών, ενάντια στον πόλεμο, το ρατσισμό και τη λιτότητα, ενώ πήρε μέρος σε πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Ελλάδα, συμπαραστεκόμενος και στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. 

Η εκλογή του Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, μέσα από την ενεργοποίηση χιλιάδων νέων μελών και την προσήλωσή του στην ανάγκη ανάσχεσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ενισχύει σημαντικά το πανευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και στέλνει μήνυμα ελπίδας στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Ένα σύντομο βίντεο στα αγγλικά για το ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Εργατικών:

Το συγχαρητήριο μήνυμα του Παν. Λαφαζάνη στον Τζ. Κόρμπιν:

Αγαπητέ Τζέρεμι Κόρμπιν,

Θέλω να σε συγχαρώ για την νίκη σου. Οι άνθρωποι που σε ψήφισαν εξέφρασαν την επιθυμία τους για μια αλλαγή στην πολιτική του Εργατικού Κόμματος, μια νέα πορεία ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα, τον πόλεμο και την εξαθλίωση. Μια παρόμοια επιθυμία εκφράστηκε και στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα ανταποκριθείς σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Τόσο εγώ όσο και η Λαϊκή Ενότητα ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες για δικαιοσύνη, χειραφέτηση και ριζοσπαστική αλλαγή στην Ευρώπη.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)