to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 30.08.2013

Πολιτική

Η Δικαιοσύνη στην υπηρεσία των Ναζί; Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι Σάββας Μιχαήλ, Κων/νος Μουτζούρης στις 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής για διέγερση σε βιαιοπραγίες - "Η Χρυσή Αυγή δεν επιβάλει τη δική της νομιμότητα μόνο στο δρόμο με τις επιθέσεις της κατά μεταναστών, αλλά και στην ίδια τη δικαιοσύνη", αναφέρει το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Διεθνής συμπαράσταση στη δίκη της ντροπής


Ο συγγραφέας και γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ πρόκειται να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Σάββα Μουτζούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, που τους κατηγορεί για «συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Εκ των μηνυτών και μαρτύρων είναι και η κατηγορουμένη για μαχαίρωμα Αφγανών προσφύγων Θέμις Σκορδέλλη, η οποία έχει πάρει πολλές φορές αναβολή στη δίκη της, κάποιες από τις οποίες οφείλονταν στο ότι η υποψήφια της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Η μήνυση αφορά την ανάρτηση στο indymedia καλέσματος του ΕΕΚ στις 8 Μαΐου του 2009 σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την κλήτευση, με το κάλεσμα αυτό ο Σάββας Μιχαήλ «διήγειρε τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διατάραξε την κοινή ειρήνη». Επιπλέον, ο Σάββας Μουτζούρης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιστότοπου του indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Ο Σαμπετάι Μάτσας, ευρύτατα γνωστός με το ψευδώνυμο Σάββας Μιχαήλ, σπούδασε γιατρός, ειδικεύτηκε στον καρκίνο και έχει εργαστεί σε μεγάλα νοσοκομεία. Ως τροτσκιστής, μέλος και στη συνέχεια γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (Ε.Ε.Κ.) έχει αναπτύξει διεθνή και ενεργό πολιτική δράση στον χώρο της Αριστεράς.

Ο Σάββας Μιχαήλ έχει μεταφράσει σημαντικά έργα πολιτικού στοχασμού (Μαρξ, Ένγκελς, Νόαμ Τσόμσκι, Έντουαρντ Σαΐντ, Μπαντιού, Άλι κ.ά.), ενώ είναι και ο ίδιος συγγραφέας, ειδικός στην ιστορία και την κριτική της λογοτεχνίας. (tovima.gr)

Σάββας Μιχαήλ: "Δεν τους ενοχλεί να τους λέμε ναζί, τους ενοχλεί να τους λέμε εγκληματίες"

Ο γραμματέας του ΕΕΚ, Σάββας Μιχαήλ, μιλά στο Κόκκινο για την δίκη στην οποία παραπέμπεται μετά απο δίωξη της Χρυσής Αυγής.

 

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο δείγμα επιρροής της Χρυσής Αυγής στο χώρο της Δικαιοσύνης

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν επιβάλει τη δική της νομιμότητα μόνο στο δρόμο με τις επιθέσεις της κατά μεταναστών, αλλά και στην ίδια τη δικαιοσύνη.

Ακραίο δείγμα μιας τέτοιας τακτικής αποτελεί η αποδοχή από την Εισαγγελία Αθηνών της έγκλησης  που άσκησαν οι Ηλίας Παναγιώταρος, Θέμις Σκορδέλη και η λεγόμενη Επιτροπή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα, κατά του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ, Κων/νου Μουτζούρη, για παράβαση καθήκοντος για τη λειτουργία του ρ/σ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ, ενώ υπάρχει δεδικασμένο, με απαλλαγή των τότε πρυτανικών αρχών, από το Τριμελές Πλημ/κείο και την παραπομπή του σε δίκη στις 3/9/2013, στο Μονομελές Πλημ/κείο Αθήνας.  

Μαζί παραπέμπεται και ο αγωνιστής Σάββας Μιχαήλ, ηγετικό στέλεχος και γραμματέας του ΕΕΚ, για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής οργάνωσης, για κείμενο που δημοσιεύτηκε στον τύπο. Ένας – ένας οι μηχανισμοί του κράτους προσχωρούν στις σκοταδιστικές λογικές και αυτό είναι το ανησυχητικό.  

Αποδέχονται ανυπόστατες μηνύσεις, που έπρεπε να πάνε στο αρχείο, ενώ όταν κατηγορούνται μέλη της Χρυσής Αυγής, τυγχάνουν ιδιαίτερης ασυλίας, με συνεχείς αναβολές και απαλλαγές.  

Ο νομικός κόσμος της χώρας και όχι μόνον, πρέπει να αντιληφθεί ότι η δίκη της 3ης Σεπτέμβρη δεν αποτελεί μια απλή αστοχία της δικαστικής εξουσίας.  

Το σχέδιο της Χρυσής Αυγής να αλώσει όλους τους μηχανισμούς του κράτους βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δήθεν αντισυστημική δύναμη, ξέρει καλά να τους χρησιμοποιεί και να τους κολακεύει, κυρίως όταν πρέπει να ακυρωθεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.  

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το νέο δείγμα επιρροής της Χρυσής Αυγής στο χώρο της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή του στους δυο δικαζόμενους

Διεθνής συμπαράσταση στη δίκη της ντροπής

Τρεις κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοούμενοι τάσσονται στο πλευρό του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία της Χρυσής Αυγής.

Οτι θα φτάσει να εκδικάσει η Ελληνική Δικαιοσύνη υπόθεση έπειτα από καταγγελία ναζιστών δεν το περίμενε όχι μόνο ολόκληρη η Ευρώπη αλλά και κάθε πολιτισμένος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα της Αντίστασης στη χιτλερική εισβολή ντροπιάζεται στα μάτια όλων των πολιτών της 72 χρόνια μετά, καλώντας στο εδώλιο ακαδημαϊκούς και αντιφασίστες ύστερα από καταγγελίες υπόδικων ρατσιστών και βουλευτών του μορφώματος της Χ.Α.

Τρία κορυφαία ονόματα της ευρωπαϊκής διανόησης, ο Aλέν Mπαντιού, ο Tζόρτζιο Aγκάμπεν και ο Eτιέν Mπαλιμπάρ, είναι μεταξύ των εκατοντάδων διανοουμένων, συνδικαλιστών και πολιτικών της Αριστεράς που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην παραπομπή σε δίκη του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kωνσταντίνου Mουτζούρη, ύστερα από μήνυση στελεχών της Xρυσής Aυγής τον Mάιο του 2009 για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη κοινής ειρήνης». (efsyn.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)