to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 23.08.2016

Οικονομία

Η ΔΕΗ για τους πελάτες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η επιχείρηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία πελατών, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με τους 53 από τους 61 πελάτες υψηλής τάσης και έχει δρομολογηθεί η σύναψη συμβάσεων με δυο ακόμη πελάτες με τους οποίους έχει υπάρξει σχετική συμφωνία.


Οι πελάτες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης (μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις) κι οι οποίοι λόγω των συνθηκών, τροφοδοτούνται επί του παρόντος αποκλειστικά από τη ΔΕΗ, δεν μπορεί να αθροίζονται στο μερίδιο της Επιχείρησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας - επισημαίνει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση, ενόψει της έναρξης των δημοπρασιών ενέργειας που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, με στόχο να περιοριστεί σταδιακά το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά ρεύματος.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η επιχείρηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία πελατών, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με τους 53 από τους 61 πελάτες υψηλής τάσης και έχει δρομολογηθεί η σύναψη συμβάσεων με δυο ακόμη πελάτες με τους οποίους έχει υπάρξει σχετική συμφωνία. Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι υπάρχει στασιμότητα, για διάφορους λόγους, έναντι των προτάσεων της ΔΕΗ από τέσσερις εταιρείες οι οποίες έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την περαιτέρω τιμολόγηση της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και της ΛΑΡΚΟ, για τις οποίες θα υπάρξει ειδική αντιμετώπιση. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Δεκεμβρίου 2015, διαμορφώθηκαν νέοι συγκεκριμένοι τιμοκατάλογοι για την υψηλή τάση, σε αντικατάσταση των γενικών εκπτώσεων που ίσχυαν έως τότε.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (7μήνου) για την αγορά ρεύματος, οι πελάτες υψηλής τάσης κάλυψαν το 12,5% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, παρουσιάζοντας και σημαντική αύξηση (10,1%) της κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι, έναντι μείωσης 2,5% στη συνολική ζήτηση ρεύματος.

tags: ΔΕΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)