to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η αταξική φεουδαρχία της Ν.Δ.

Το ότι η ηγεσία της Ν.Δ. έχει πάρει διαζύγιο από τον λαό και την κοινή λογική είναι γνωστό.


Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό είναι ότι με τις θέσεις που δημοσιοποιούν παίρνουν διαζύγιο και από τις βασικές αρχές της συνταγματικής Δημοκρατίας που δομήθηκε πάνω στις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης.

Τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι "η Ελλάδα δεν έχει τάξεις", δηλαδή φτωχούς και πλούσιους, εργαζόμενους και βιομήχανους, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να διατάξει τις οικονομικές τάξεις της ελληνικής κοινωνίας, μπορεί εύκολα κανείς να τη χαρακτηρίσει αφελή, ανιστόρητη, ψευδή και άλλα πολλά.

Όμως πάνω από όλα είναι επικίνδυνη.

Οι κυβερνήσεις, βάσει των Διακηρύξεων των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1793 και του 1789, πρέπει να συγκεντρώνουν τους φόρους αναλογικά και να θεραπεύουν τις οικονομικές ανισότητες προς όφελος των αδυνάμων.

Η "αταξική θεωρία" της ηγεσίας της Ν.Δ. δεν είναι τίποτα άλλο από τη στάχτη που ρίχνουν στα μάτια για να μην μπορούν να δουν οι πολίτες τις ταξικές επιλογές τους υπέρ των πλουσίων.

Τολμούν να μιλούν για "αταξική κοινωνία" όταν οι ίδιοι δεν φρόντιζαν ούτε καν να εισπράττουν τους φόρους από τους οικονομικά εύρωστους πολίτες.

Στη λίστα Λαγκάρντ, στα "Panama Papers" και σε όλες τις λίστες της φοροδιαφυγής δεν υπάρχουν εργάτες, απλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι, που κυνηγήθηκαν όσο κανείς άλλος στα μνημονιακά χρόνια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη, για να εξηγήσει τι εννοεί όταν μιλά για αταξική κοινωνία στη χώρα, είπε χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα δεν έχει τάξεις. Ένας φτωχός μπορεί να γίνει τρανός μέσα σε μια γενιά".

Οι ανιστόρητες ατάκες τους έχουν απλώς έναν πολύ συγκεκριμένο ιστορικό στόχο τους που ήταν η δημιουργία του μεταφεουδαρχικού κράτους όπου η οικονομική ελίτ διατηρεί όλα τα δικαιώματα που είχε επί φεουδοκρατίας, αλλά, θέλοντας να αναδείξουν και έναν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, επιτρέπουν και σε κάποιους φτωχούς να γίνουν κι αυτοί πλούσιοι και... τρανοί.

Το επικίνδυνο ατόπημα της νέας ηγεσίας της Ν.Δ. είναι αποκαλυπτικό για το πώς οραματίζονται τα συμφέροντά τους αλλά και τι επιφυλάσσουν για τον απλό πολίτη αν ποτέ έρθουν στην εξουσία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)