to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Αριστερά σκόνταψε στην Κόνιτσα

Τι τρέχει με τα σενάρια περί διαγραφής μελών του ΚΚΕ στην Ηπειρο επειδή επιχείρησαν να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο δήμαρχο με τον ΣΥΡΙΖΑ


 


Ανω-κάτω έγιναν τα μέλη του ΚΚΕ στην Κόνιτσα και ευρύτερα στα Γιάννενα, με αφορμή τις προσπάθειες συμπόρευσης των δυνάμεων της Αριστεράς στη διεκδίκηση του τοπικού δήμου και τη συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Οι σχετικές διεργασίες φαίνεται ότι επέτειναν τα εσωκομματικά προβλήματα στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, με αποτέλεσμα να διακινηθούν χτες στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με διαγραφές σχεδόν ολόκληρης της οργάνωσης του ΚΚΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τοπικά στελέχη κάλεσαν τον Σταύρο Κυρτσόγλου, που ανήκει στην ευρύτερη Αριστερά, να σχηματίσει δημοτική παράταξη και ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μια πρωτοβουλία που βρήκε θετική ανταπόκριση και από τους δημότες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πριν «αλέκτορα φωνήσαι» αποδείχτηκε ότι τα μέλη του ΚΚΕ ανέλαβαν την πρωτοβουλία «αυθαίρετα». Μόλις ο Δημήτρης Κουτσούμπας έφτασε στα Ιωάννινα, απέσυρε τη «στήριξη» του κόμματός του στον Στ. Κυρτσόγλου και του ανακοίνωσε ότι θα προτιμηθεί η κάθοδος με έναν στενά κομματικό υποψήφιο. Και γι' αυτή τη θέση είχε ήδη επιλεγεί ο 51χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Σδούκος. 

Παρ' όλα αυτά, ο Στ. Κυρτσόγλου, που χαίρει ευρείας αποδοχής στην τοπική κοινωνία, συνέχισε τις προσπάθειες για τη συγκρότηση αριστερού ψηφοδελτίου, με την ενεργό συμμετοχή τώρα των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κίνηση του Περισσού να αποσύρει τη στήριξή του στον Στ. Κυρτσόγλου προκάλεσε αναταράξεις στην κομματική επιτροπή Ιωαννίνων και αποτέλεσε τη σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον νομό Ιωαννίνων υπήρχαν «διαφωνούντα» στελέχη ήδη από την εποχή του προσυνεδριακού διαλόγου του ΚΚΕ. Οι διαφωνίες με τη ηγεσία εντάθηκαν μάλιστα την εποχή πώλησης του «902», με αποτέλεσμα τελικά να «χωρίσουν οι δρόμοι» του κόμματος με μέλη της ολιγομελούς οργάνωσης Κόνιτσας, αλλά και ενός στελέχους που συμμετέχει στο νομαρχιακό όργανο. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και δεκάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν χτες την πληροφορία ότι οι επιτελείς του Περισσού «διέγραψαν την οργάνωση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα (πλην ενός μέλους), γιατί ήθελαν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ». Την είδηση διέψευσε ωστόσο η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας, και όχι η ίδια η Κομματική Οργάνωση Κόνιτσας, μιλώντας για «μυθεύματα», «ανυπόστατο ψέμα», «προσπάθεια συνειδητής συκοφάντησης του κόμματος» και «ωμή προβοκάτσια». 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πάντως, μιλώντας στον Βόλο, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Κουμουνδούρου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το χρίσμα από τους Ελληνες βιομηχάνους, γι' αυτό ομολογεί ότι έχει πάρει ταξική θέση, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την εργατική τάξη, τον λαό» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η διαμάχη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι διαμάχη υπαρκτή μέσα στους κόλπους της αστικής τάξης και αφορά το μείγμα διαχείρισης της κρίσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)