to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 16.05.2016

Διεθνή

Η Αντζελίνα Τζολί καλεί τη διεθνή κοινότητα να φανεί "γενναιόδωρη" απέναντι στους πρόσφυγες

Η Αντζελίνα Τζολί, απηύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας της να ξεπεράσει τους φόβους της και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλει για να ανταποκριθεί στη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το "χάος".


"Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα (σ.σ. το ένα τρίτο από αυτούς είναι πρόσφυγες), δηλαδή περισσότεροι από οποιοαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια", τόνισε η Τζολί σε ομιλία της στην έδρα του BBC στο Λονδίνο.

"Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο", πρόσθεσε. "Δεδομένης της κατάστασης που υπάρχει στον κόσμο, αποτελεί άραγε έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν πια καμία επιλογή και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια επιστροφή στις εστίες τους, προσπαθούν ως ύστατη λύση να φτάσουν στην Ευρώπη, ακόμη και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους;" διερωτήθηκε.

Η Αντζελίνα Τζολί  εξέφρασε επίσης τη λύπη της επειδή η μεταναστευτική κρίση έδωσε "περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου". Όμως, υπογράμμισε, "αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας".

Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει γενναιοδωρία, η ηθοποιός εκτίμησε ότι πρόκειται για "ένα καθήκον που μας αφορά όλους, τον επόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τον καθένα από εμάς".

"Και η επιτυχία μας θα συμβάλει στη διαμόρφωση του αιώνα μας. Η εναλλακτική; Είναι το χάος", προειδοποίησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)