to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 16.04.2013

Κοινωνία

Η Αμυγδαλέζα πρέπει να κλείσει - Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Δελτίο τύπου σχετικά με την κυριακάτικη παρέμβαση μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μεταναστευτικών κοινοτήτων έξω από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας τριών κρατούμενων την περασμένη εβδομάδα, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, μεταναστευτικών κοινοτήτων  συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής έξω από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, απαιτώντας να κλείσει ένα ακόμα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μπήκε στους χώρους κράτησης και μίλησε με κρατούμενους.

Οι μετανάστες καταγγέλλουν ως βασικό πρόβλημα την εξοντωτική κράτηση, που αφορά ακόμα κι αιτούντες άσυλο και μπορεί να φτάσει ως και τους 18 μήνες  Εξίσου σημαντική είναι η στέρηση της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, με συγγενείς και δικηγόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για έναν χώρο όπου ζουν 120 άτομα, διατίθεται ένα μόλις καρτοτηλέφωνο, και αυτό χαλασμένο. Διαμαρτυρίες διατυπώθηκαν και όσον αφορά τον προαυλισμό, καθώς το πρόγραμμα προβλέπει δυνατότητα να προαυλίζονται εφτά ώρες τη μέρα, στην πράξη ωστόσο τους επιτρέπεται έως και δίωρο. Τέλος, πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για κρούσματα βίαιης κι εξευτελιστικής συμπεριφοράς από αστυνομικούς, καθώς και για ελλείψεις ειδών προσωπικής υγιεινής, που επιδεινώνουν το πρόβλημα της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Είτε στην Αμυγδαλέζα, είτε στην Κόρινθο, την Κομοτηνή και την Ορεστιάδα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αποτελούν ντροπή και πρέπει να κλείσουν. Η Ελλάδα οφείλει να βρει μέτρα εναλλακτικά της κράτησης, ιδίως για τους μη απελάσιμους, η κράτηση των οποίων είναι μάταιη, όσο και εξοντωτική.

Anti Nazi Zone-Yre

Δικτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Κινηση Απελάστε το Ρατσισμό

Κίνηση ενάντια στα βασανιστήρια και την αστυνομική αυθαιρεσία

Νεολαία ΣΥΝ

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)