to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η αλληλεγγύη ήρθε από την Πορτογαλία… και παίζει μπάλα

Η τοπική ομάδα της Μπράγκα από τα βορειοδυτικά της Πορτογαλίας απέδειξε πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και παράλληλα να βοηθήσει εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η ομάδα συγκέντρωσε 80 τόνους βοήθειας για τους πρόσφυγες της Θεσσαλονίκης ενώ θα συμμετάσχει και σε φιλικό φιλανθρωπικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Η Σπόρτινγκ Κλούμπε ντε Μπράγκα που ιδρύθηκε το 1921 θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της χώρας είναι γνωστή για τις δράσεις αλληλεγγύης και για την πολύ θερμή κερκίδα της.

Αυτή τη φορά ζήτησε την βοήθεια των οπαδών αλλά και των κατοίκων της πόλης για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο να ανακουφίσει τους πρόσφυγες του πολέμου που υποδέχεται η Ευρώπη. Οι 80 τόνοι που συγκεντρώθηκαν αναμένεται να έρθουν ακτοπλοϊκώς στη Θεσσαλονίκη μετά τα μέσα Ιουλίου ενώ θα ακολουθήσει και φιλικός αγώνας της ομάδας με τον ΠΑΟΚ και τα έσοδα θα διατεθούν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Κυπελλούχος η Μπράγκα στην Πορτογαλία

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ομάδας Αντόνιο Σαλβαδόρ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. Μάλιστα η αντιπροσωπεία της πορτογαλικής ομάδας μοίρασε φανέλες της Μπράγκα στους πρόσφυγες που συμμετέχουν στις αυτοοργανωμένες ομάδες του κέντρου φιλοξενίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας επισήμανε πως η ομάδα του πάντα έκανε κινήσεις αλληλεγγύης στην χώρα του όμως η προσφυγική κρίση επέκτεινε τις δραστηριότητες της Μπράγκα.

Η ομάδα ζήτησε «από τον κόσμο βοήθεια», τόνισε ο κ. Σαλβαδόρ και πρόσθεσε πως σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφασίσαμε να δώσουμε αυτά που μαζέψαμε στους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη»

«Αυτή τη φορά ήταν πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να αναθρέψει συνειδήσεις», υπογράμμισε.

«Μπορεί να είναι μία σταγόνα στον ωκεανό αλλά αυτή τη φορά αποδείξαμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να κάνει περισσότερα εξαιτίας της δημοφιλίας του στον κόσμο», εκτίμησε.

Τέλος ερωτηθείς για την συμμετοχή της Εθνικής Πορτογαλίας στο τελικό του Euro απάντησε χαριτολογώντας πως «είναι αστείο να δέχομαι την ερώτηση στην Ελλάδα γιατί όλοι θυμόμαστε την νίκη της Ελλάδας επί της Πορτογαλίας στο τελικό (σ.σ. το 2004)» και εκτίμησε πως «η Εθνική Πορτογαλίας είναι μία καλή ομάδα» και οι προσδοκίες των Πορτογάλων μεγάλες για τη νίκη στο τελικό της διοργάνωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)