to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:18 | 10.07.2016

Αθλητισμός

«Χρυσή» η Κατερίνα Στεφανίδη: Από τον Χολαργό στην... κορυφή της Ευρώπης!

Η πριγκίπισσα του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη και πτυχιούχος της Νευροψυχολογίας του Στάνφορντ έδειξε από πολύ μικρή ότι ήταν από ξεχωριστό μέταλλο. Σήμερα με άλμα στα 4 μέτρα και 81 εκατοστά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ και την κορυφή της Ευρώπης


Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που γίνεται στο ιστορικό Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ. Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4μέτρα και 81 εκατοστά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ. H Νικόλ Κυριακοπούλου κατετάγη στην 4η θέση με 4.55μ.

Η Κατερίνα έφυγε το Σάββατο 9 Ιουλίου από το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στο Αμστερνταμ με ένα χρυσό μετάλλιο και ένα νέο ρεκόρ αγώνων που αφήνει πίσω του το 4,80 της θρυλικής Γελένα Ισιμπαγιεβα.

 

Στεφανίδη: Ήθελα και το ρεκόρ

«Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης της Ισιμπάγεβα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Ήμουν έτοιμη να πηδήξω ακόμη υψηλότερα όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θεωρούσα πως το 4,45 μ. θα δώσει μετάλλιο και με το 4,70 μ. ήμουν σίγουρη πως θα κερδίσω, ωστόσο δεν μου έφτανε αυτό ήθελα και το ρεκόρ», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα η Ελλήνιδα πρωταθλήτρια.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση για τη Στεφανίδη, με τα ασημένια μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού (2014 & 2015) και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (2016) να έχουν προηγηθεί.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αποτελώντας μια από τις ελπίδες της χώρας για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. 

.

Συγχαρητήρια Αλ. Τσίπρα «στην χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη

.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προκόπη Παυλόπουλου 

«Η κορυφαία ευρωπαϊκή επίδοσή σας, η οποία έρχεται να προστεθεί στις πολλές μεγάλες επιτυχίες σας, τιμά την Ελλάδα και την γενιά σας και μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι, τόσο για τις ικανότητές σας όσο και για την μελλοντική σας προοπτική. Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την συνέχεια, ιδίως ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο».ανεφέρετε στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

 

Ν. Βούτσης: Η μεγάλη νίκη σας μας γεμίζει χαρά και περηφάνια

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ν. Βούτσης, προς την πρωταθλήτρια κ. Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στοΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Άμστερνταμ. Ειδικότερα ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Σας συγχαίρω θερμά για την κορυφαία ευρωπαϊκή επιτυχία σας, προσωπικά και εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Ελλήνων. Η μεγάλη νίκη σας μας γεμίζει χαρά και περηφάνια. Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στην προετοιμασία για τη συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο τον ερχόμενο μήνα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)