to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 19.09.2013

Πολιτική

Χρ. Λαζαρίδης το 2011 για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τους προπηλακισμούς πολιτικών: "Η πρόκληση αρχίζει απ' αυτόν που προκαλεί τον κόσμο"

Την άνοιξη του 2011, όταν ακόμα η ΝΔ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρ. Λαζαρίδης, καταδίκαζε μεν τους προπηλακισμούς πολιτικών, βάζοντας όμως πολλά "αλλά". Επιπλέον, υπερασπιζόταν τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορούνταν (πάλι τότε) από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι υποκινούσε τα επεισόδια.


Τα δύο χρόνια στυγνής μνημονιακής συγκυβέρνησης, με τη συμμετοχή της ΝΔ, που πέρασαν από τότε, φαίνεται ότι θόλωσαν τόσο το μυαλό του κ. Λαζαρίδη, ώστε να καταλήξει στην κατηγορία -βούτυρο στο ψωμί του φασισμού- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου. Βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε:

Η σατιρική εκπομπή “Ρεμάλια και Τζόρες ενωθείτε” του δημοτικού ρ/σ του Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94”, στο πλαίσιο της... ανάδειξης της αξιοπιστίας της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, κατά διαβολική σύμπτωση επέλεξε να παίξει δηλώσεις του σημερινού βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, τις οποίες τις είχε κάνει στον Real FM την άνοιξη του 2011, όταν είχαν υπάρξει, τότε, προπηλακισμοί, κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ψήφιση των πρώτων μνημονίων, που δεν είχε ψηφίσει η ΝΔ.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στις συγκεκριμένες δηλώσεις του, ναι μεν καταδίκαζε τους προπηλακισμούς, ωστόσο τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και η Συγγρού, είναι σίγουρο ότι θα πάθουν σοκ όταν τους υπενθυμίσει κάποιος τα “αλλά” τα οποία έβαζε ο στενός συνεργάτης του Α.Σαμαρά. Μεταξύ άλλων ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δήλωνε, τότε:

Τι θα πει πιέστηκαν οι βουλευτές και ψήφισαν αυτό που δεν ήθελαν; Δηλαδή δεν ψήφισαν κατά συνείδηση; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, αυτά πυροδοτούν εκρήξεις, κοινωνικές εκρήξεις. Όχι αυτά. Αυτά, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη, εάν δεν σοβαρευτούν κάποιοι”.

Απλά λέω ότι αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσει αυτό το πράγμα και εγώ είμαι απ' αυτούς που θέλουν να σταματήσει αυτό το πράγμα και όχι απλώς να το παίζουμε αφ' υψηλού κριτές, πρέπει να εξηγήσουμε ότι η πρόκληση, ξέρετε η προβοκάτσια θα πει πρόκληση, η πρόκληση αρχίζει απ' αυτόν που προκαλεί τον κόσμο”.

Βρισκόμαστε στην γραμμή τη λεπτή ανάμεσα στην πολιτική κριτική και την βία. Και λέμε σε κάποιους οι οποίοι έχουν κάνει ότι μπορούν για να ξεφτιλιστούν οι ίδιοι και να απαξιώσουν τους εαυτούς τους, παιδιά μην σπρώχνετε τα πράγματα να περάσουν τη λεπτή αυτή γραμμή. Γιατί δεν την έχουν περάσει ακόμα, υποθέτω, φαντάζομαι, εύχομαι, αλλά αν συνεχίσουν κάποιοι να προκαλούν με τη στάση τους, σίγουρα θα την περάσουν”.

Ακούτε να δείτε κάτι. Όλες οι σταγόνες γεμίζουν το ποτήρι. Η τελευταία το ξεχειλίζει. Λοιπόν, εγώ δεν αναφέρομαι, ούτε καλύπτω κανέναν, ακόμη και όποιον προπηλακίζει αυτούς οι οποίοι όντως το προκαλούν. Και προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλους. Υπάρχουν όμως μερικοί που προκαλούν. Ε, να το κόψουν!”.

Κοιτάξτε, δυστυχώς αυτό το κακό άρχισε. Ευτυχώς δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Ευτυχέστερα μπορούμε ακόμη να τα σταματήσουμε. Για να τα σταματήσουμε χρειάζεται να κάνουμε δύο πράγματα: Πρώτα, πρώτα, να εξηγήσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι οι αγανακτισμένοι στην πλατεία είναι εντάξει. Όταν η αγανάκτηση φθάνει στον προπηλακισμό, αυτό είναι λάθος, πρέπει να σταματήσει, διότι δεν θα σταματήσει σε αυτόν που ενδεχομένως και προκάλεσε, θα πάει και παραπέρα. Αυτό λοιπόν πρέπει να το πούμε καθαρά. Από την άλλη πλευρά όμως διάφοροι που έχουν μεγάλο στόμα και εύκολη γλώσσα και μικρή κρίση και δεν βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλουδάκι τους πριν μιλήσουν, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν και αυτοί ευθύνη”.

 

Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ερωτηθείς εάν τα επεισόδια τα προκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε χαρακτηριστικά: “Ε, όπως απεδείχθη όχι. Διότι, όπως απεδείχθη ας πούμε – διότι κόντευα να το πιστέψω και εγώ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει τέτοια πράγματα σ' όλη την Ελλάδα. Και αποδείχθηκε σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις ότι πρωτοστατούσαν και άτομα που δεν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπήρξαν ποτέ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν όμως μέλη του ΠΑΣΟΚ”.

Τέλος ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχουν και οι... προτροπές του προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή τις διαμαρτυρίες του τότε αντιπρόεδρου ότι τον προπηλάκιζαν.

Όπως δήλωνε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης “εάν είμαι σε ένα μέρος, όπου είναι ας πούμε ο κ.Πάγκαλος και ξεχυθούνε πάνω του να τον προπηλακίσουν, εγώ προσωπικά, που δεν έχω τα καλύτερα αισθήματα απέναντί του, θα προσπαθήσω να το αποτρέψω και ευτυχώς έχω ακόμη τις δυνάμεις να ρίξω και καμιά ψιλή για να τους σταματήσω τους θερμοκέφαλους. Εντάξει μέχρι τώρα; Από την άλλη πλευρά όμως, θα τον πιάσω, αφού τον γλυτώσουμε, θα τον πιάσω παράμερα και θα του πω, μεγάλε με τις κουταμάρες που λες μαζί σου θα φάνε ξύλο και οι δίκαιοι και οι άδικοι, γιατί το έχεις παρακάνει”.

Ολόκληρη η εκπομπή “Ρεμάλια και Τζόρες ενωθείτε” του δημοτικού ρ/σ του Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία 94” (Τα παραπάνω αποσπάσματα ακούγονται στην εκπομπή από το 1.20 έως το 4.12): 

  

 

2013-07-18 Remalia kai Tzores enothite by Tassostat on Mixcloud

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. σύμβουλος του Πρωθυπουργού // «Να αποδοκιμάσει ο Πρωθυπουργός τον Χρύσανθο Λαζαρίδη» // Π. Σκουρλέτης: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Λαζαρίδη - Παίζουν με τη δημοκρατία // Ο Χρ. Λαζαρίδης επιμένει στη «θεωρία των δύο άκρων» - Τα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ // Χρ. Λαζαρίδης στον ΣΚΑΪ: Εγώ ειμί το φως το αληθινό... των δύο άκρων (βίντεο) // Επικίνδυνα αντιστόρητο χαρακτηρίζει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ο Ευάγγελος Αντώναρος // Δ. Παπαδημούλης: Να αποδοκιμάσει ο Πρωθυπουργός την επικίνδυνη συμπεριφορά του στενού του συμβούλου κ. Χ. Λαζαρίδη // Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Λαζαρίδης επιχείρησε με τον πλέον πρακτόρικο και προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)