to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 15.07.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα- Στάσεις εργασίας από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την προσεχή Δευτέρα 18/7 οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους.


Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ όπου αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα , σύμφωνα και με την απόφαση της γενικής συνέλευσης η οποία είχε εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα (1,5 μήνα) που τους οφείλονται έως και σήμερα 15/7 να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας την Δευτέρα 18/7 και την Πέμπτη 21/7  από την έναρξη έως τις 9:00 και από τις 21.00 έως πέρας και την Τρίτη 19/7 από τις 11:00 έως τις 16:00. Για την συνέχεια δε των απεργιακών κινητοποιήσεών θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση, σύμφωνα και με την ανταπόκριση που θα τύχουν τα αιτήματά τους.

Μιλώντας στο stokokkino.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης σημείωσε για τους λόγους των κινητοποιήσεων πως «το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε εργαζόμενους λόγω οικονομικών προβλημάτων από το ελληνικό δημόσιο που του χρωστάει μέχρι και σήμερα περίπου -είτε νομοθετημένα χρήματα είτε αυτά που τρέχουν κατά τη διάρκεια των ετών 2015-16 πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Να ζουν οι εργαζόμενοι σε αβεβαιότητα και να μην παίρνουν τον μισθό τους. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας», πρόσθεσε σημειώνοντας πως οι στάσεις εργασίας είναι προειδοποιητικές. Παράλληλα, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι έχουν στείλει έγγραφα στα αρμόδια υπουργεία και στις 30/6 έστειλαν έγγραφο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου «αναλύουμε το τι συμβαίνει στον ΟΑΣΘ και ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί οι οποίοι πληρώνουν το μάρμαρο».

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως διαμαρτύρονται «για την μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων». Επίσης καταγγέλλουν «την αδιαφορία της Κυβέρνησης για μη τήρηση συμβατικών  υποχρεώσεών της προς τον ΟΑΣΘ», και «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διαβλέποντας την επερχόμενη διάλυση της συγκοινωνίας στην πόλη και νόμο Θεσσαλονίκης», αιτία της οποίας σύμφωνα με τους ίδιους «αποτελεί η αδιαφορία των συναρμόδιων Υπουργείων να ανταποκριθούν στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ΟΑΣΘ καθώς φέρουν διά νόμου την κύρια ευθύνη».

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα καταβάλλουμε επανειλημμένες προσπάθειες απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων να τον ενημερώσουμε για τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει ο Οργανισμός, επιζητώντας λύσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου και συνέχιση της ύπαρξης της συγκοινωνίας στην πόλη και Νομό Θεσσαλονίκης. Το μόνο που εισπράττουμε είναι η αδιαφορία. Δεν αποδέχεται ούτε καν συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων. Φτάνει πια η κοροϊδία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)