to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Χωρίς λεφτά, αλλά με πάθος το σποτ του Γ. Σακελλαρίδη

Δίχως μπάτζετ και με ερασιτέχνες -πλην του Ομηρου Πουλάκη- πρωταγωνιστές ο Αλέξανδρος Σκούρας δημιούργησε για την εκστρατεία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ένα καταπληκτικό σποτ που ξεχειλίζει νιότη.


 

Αρκούν μερικά νεανικά πρόσωπα για να φτιαχτεί ένα πολύ επιτυχημένο προεκλογικό σποτ; Οι περισσότεροι επικοινωνιολόγοι θα απαντούσαν διστακτικά, αναπτύσσοντας θεωρίες επί θεωριών. Στη διευκρίνιση πως οι συμμετέχοντες θα ήταν εθελοντές και «ερασιτέχνες» θα κουνούσαν απογοητευμένοι το κεφάλι.

Στην περίπτωση του προεκλογικού σποτ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον γενικό τίτλο «Πάρε την Απόφαση!», που μέσα σε 48 ώρες «μάζεψε» πάνω από 27.000 θεάσεις, το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι ανταμείβει και τους πιο δύσπιστους. Είκοσι τέσσερα«καθαρά» νεανικά πρόσωπα περνούν από την οθόνη μέσα σε 32 δευτερόλεπτα. Μιλήσαμε με «πρωταγωνιστές» του βίντεο και αποδείχτηκε ότι ο καθένας τους είναι ενταγμένος από τη δική του σσκοπιά στο πρόταγμα «κανείς δεν είναι ευτυχισμένος αν δεν είναι όλοι ευτυχισμένοι».

ΕΡΡΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑ

errika-mpouka«Τα γυρίσματα είχαν πάρα πολλή πλάκα» μας λέει η Ερρικα, 23 χρόνων, ενταγμένη στην Νεολαία του ΣΥΝ από το 2009. Γελάει αυθόρμητα: «Ημασταν πάνω σε μια καρότσα στην εθνική οδό, τέσσερα άτομα πάνω σε ένα φορτηγάκι με κάμερες, ήμασταν περίεργο θέαμα γενικά» λέει και συνεχίζει: «Φορτηγά μάς κόρναραν, οδηγοί αυτοκινήτων φώναζαν “μπράβο ρε παιδιά” χωρίς να ξέρουν τι γυρίζαμε. Μάλλον τους άρεσε που φτιάχναμε κάτι, οτιδήποτε».

Η Ερρικα δουλεύει δυο φορές την εβδομάδα σε ένα λογιστικό γραφείο, αντικείμενο άσχετο με τις σπουδές της, αφού αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πάτρας και σήμερα κάνει μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

omiros-poulakisΟ μοναδικός «επαγγελματίας» μπροστά στις κάμερες είναι ο Ομηρος Πουλάκης, ένας από τους πιο πολυπράγμονες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς ηθοποιών, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν κρύβει τα λόγια του σχετικά με την πολιτική.

«Τον Γαβριήλ τον γνώριζα από πριν, τον εκτιμώ και θεωρώ, ακριβώς επειδή τον ξέρω, ότι θα είναι πολύ καλός στα καθήκοντά του» λέει ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Τον ρωτάμε αν το σκέφτηκε παραπάνω να συμμετάσχει σε σποτ ενός πολιτικού. «Δεν υπάρχει τέτοιο “ταμπού”, και γιατί να υπάρχει; Με τον Αλέξανδρο τον σκηνοθέτη συνεργαστήκαμε πολύ ωραία και δεν ήταν απλά “ακόμα μια δουλειά”. Πιστεύω ότι η υποψηφιότητα του Γαβριήλ είναι διαφορετική και μπορεί να συμβάλει στην ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των πολιτών» λέει ο σημερινός κάτοικος Εξαρχείων.

ΕΦΗ ΠΑΤΣΙΚΑ
«Μια φίλη από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “θα κάνουμε ένα βίντεο για τον Γαβριήλ, που θα βγει πολύ καλό”» λέει η Εφη, που μιλά με αμεσότητα για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Οχι από κάποια επίπλαστη οικειότητα, όπως εξηγεί:

efi-patsika«Τον γνωρίζουμε καλά, από τα κινήματα, τις πορείες. Δεν είναι κάποιος τύπος απόμακρος που το παίζει φιλικός» λέει η κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας, που αυτή την εποχή ψάχνει «κάποια δουλειά, κάποιο μεταπτυχιακό για την επόμενη χρονιά, κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα» επί του αντικειμένου της. Είναι ενταγμένη στο Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Στα γυρίσματα «ευτυχώς ήμασταν όλοι φίλοι και γνωστοί, δεν υπήρχε κανένα άγχος. Αν και μάλλον κουράσαμε λίγο παραπάνω τον σκηνοθέτη, τον Αλέξανδρο» λέει γελώντας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

Ο Αλέξανδρος Σκούρας, 33 χρόνων, είναι ο σκηνοθέτης του σποτ. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές μάρκετινγκ στο Λιντς και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στην Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο. Εχει φτιάξει πέντε μικρού μήκους ταινίες, όλες βραβευμένες σε φεστιβάλ, «αλλά με τη διαφήμιση δεν ασχολήθηκα ποτέ», λέει ο ίδιος.

«Φτιάξαμε αρχικά μια, ας πούμε, ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Η πόλη έχει πρόσωπα και μικρά ονόματα”. Εκεί φαίνεται το ξημέρωμα στην Αθήνα και ακολουθεί μια νέα μέρα, με ελπίδα και αποφασιστικότητα για το μέλλον» μάς εξηγεί. «Δεν ήμουν ποτέ οργανωμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σαφώς υποστηρίζω τον Γαβριήλ» λέει, και εξηγεί ότι η προσέγγιση έγινε μέσω ενός φίλου-«μαθητή» του στην Κινηματογραφική Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Είπα στα παιδιά ότι θέλω να έχω απόλυτη ελευθερία να κάνω αυτό που σκεφτόμουν. Μου είπαν “ναι, κανένα πρόβλημα”. Το εννοούσαν. Κανείς δεν ήρθε από πάνω μου να με ελέγξει ή να με αναγκάσει να “κόψω κάτι”».

Η παραγωγή της αρχικής «ταινίας» πήρε περίπου δέκα ημέρες, ελέω των κακών καιρικών συνθηκών. Εργαστήκαμε με μηδενικό μπάτζετ, με παιδιά από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και φίλους τους, πολύ σεμνά παιδιά, που ήθελαν με τη σειρά τους να βοηθήσουν» λέει χαρακτηριστικά.

 
tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)