to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 03.09.2014

Πολιτική

Χωρίς «κόκκινες γραμμές» οι συναντήσεις στο Παρίσι - ΣΥΡΙΖΑ: Σε απόλυτη σύμπνοια κυβέρνηση & τρόικα

Συνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Σχετικά δημοσιεύματα: Η Βούλτεψη, οι «Μαρίες Αντουανέττες» και ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού // Μεσάνυχτα στο Παρίσι // ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού: Η Τρόικα είναι ανεπιθύμητη και στο Παρίσι // Ν. Χουντής για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι: «Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί και η Τρόικα»

Στην φράση - δήλωση «έχουμε δρόμο» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης συμπυκνώνεται η πορεία των συνομιλιών της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «σβήνει» τις κόκκινες γραμμές και δηλώνει προσήλωση στο μνημόνιο με στόχο να κερδίσει την έγκριση των δανειστών για μικρές ελαφρύνσεις.

Σήμερα συνεχίζονται οι συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών, παρουσία του υπ. Οικονομικών, με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αιχμή τις ανατροπές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι δανειστές για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια και διευρύνουν το δημοσιονομικό κενό. 

«Πέραν της αλλαγής του σημείου συνάντησης, κυβέρνηση και τρόικα σε απόλυτη σύμπνοια συναντώνται για άλλη μία φορά για να επιβεβαιώσουν τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις συναντήσεις στο Παρίσι.

----------------------

Να τεθούν οι βάσεις για να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, και σε κάθε περίπτωση έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η «αξιολόγηση» του 3ου τριμήνου ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συζήτηση επί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επιζητεί η κυβέρνηση από τις συναντήσεις στο Παρίσι με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές «διαρροές», η ελληνική αποστολή επιζητεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και στον πυρήνα της κυβερνητικής στρατηγικής είναι να πειστεί η τρόικα περί της θετικής δημοσιονομικής πορείας για να ανοίξει ο δρόμος για «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις» (στις οποίες όμως βάζει φρένο η τρόικα καθώς θα ζητήσει απο τη κυβέρνηση τη κατάθεση ισοδύναμων μέτρων).

Ωστόσο, στην ατζέντα ενδέχεται να βρεθούν η πλήρης καταστρατήγηση του εργατικού δικαίου, η βόμβα των κόκκινων δανείων, το νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών αλλά και η επικείμενη νέα δανειακή σύμβαση. 

Τη Δευτέρα 1/9, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα στο Παρίσι και πρόσθεσε με νόημα ότι «έχει ανέβει πολύ ο πήχης των προσδοκιών».

Σε σχετικό του σχόλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Η  ομολογία της κυβέρνησης -διά στόματος του κ. Χαρδούβελη- ότι δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαλύει την επιχείρηση εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης ομήρου στις απαιτήσεις των δανειστών, από την οποία ο ελληνικός λαός έχει να περιμένει μόνο νέες θυσίες. Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)