to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 03.07.2014

Διεθνή

Χιλιάδες ισραηλινοί πήραν μέρος σε διαδικτυακή «καμπάνια μίσους»

Μια σελίδα στο Facebook με τίτλο "The People of Israel Demand Vengeance!" - «ο λαός του Ισραήλ απαιτεί εκδίκηση» συγκέντρωσε περισσότερα από 36.000 «likes» σε λιγότερο από δυο μέρες, πριν τελικά αφαιρεθεί, καθώς οι χρήστες δημοσίευσαν φωτογραφίες τους όπου με διάφορους τρόπους ζητούσαν «εκδίκηση» για τη δολοφονία τρίων ισραηλινών εποίκων


Όπως αναφέρεται στη σελίδα maannews.net:
 
 
 

Στη σελίδα που δημιουργήθηκε στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης,  συμμετέχουν και ισραηλινοί στρατιώτες, κάποιοι εκ των οποίων υπηρετούν ενδεχομένως ακόμη και σήμερα στις κατεχόμενες περιοχές, και μάλιστα δημοσίευσαν φωτογραφίες ζητώντας τη θανάτωση των παλαιστινίων. 

 
 

"Let us mow them down!" - «Αφήστε μας να τους ξαπλώσουμε κάτω»

 
 
 

"We will not forget and not forgive. We want revenge." - «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. Θέλουμε εκδίκηση»

 
 
 

"Revenge!" - «Εκδίκηση!»

 
 

"Blood=blood, we want revenge. Give the army the chance to win." - «Αίμα για αίμα, θέλουμε εκδίκηση. Δώστε στο στρατό την ευκαιρία να νικήσει»

 

Φωτογραφία της σελίδας στο Facebook που καλούσε τις ισραηλινές αρχές να σκοτώνουν «κάθε ώρα» τους παλαιστίνιους «τρομοκράτες».

Αυτή η καμπάνια είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά αντίστοιχων κινήσεων στα μέσα κοινωνική δικτύωσης που προάγουν τη χρήση βίας από τις ισραηλινές αρχές. Αντίστοιχη καμπάνια τον Απρίλη προς υποστήριξη ενός ισραηλινού στρατιώτη που σημάδευε με το όπλο του παλαιστίνιους εφήβους στην πόλη της Χεβρώνας είχε συγκεντρώσει 60.000 «like». Ο στρατιώτης, από την επίλεκτη μονάδα της Nahal, είχε αποβληθεί από τον στρατό μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο. 

 
(...)
 

Θυμίζουμε πως την Τρίτη, ένας νεαρός παλαιστίνιιος έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας, πιθανά από ισραηλινούς εποίκους, στην Ιερουσαλήμ, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα είχε πραγματοποιηθεί πορεία εποίκων μες στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ που φώναζαν «θάνατος στους Αραβες».  Ακόμα, μια ομάδα νεαρών ισραηλινών προσπάθησε να επιτεθεί σε παλαιστίνιο εργαζόμενο σε fast food στην Ιερουσαλήμ ενώ ένας νεαρός ισραηλινός συνελήφθη επειδή επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε παλαιστίνιο οδηγό ταξί. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)