to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 26.06.2016

Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής (ενημέρωση)

Υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή του Ν. Μαρμαρά, στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.10 στη θέση Χοντρή Ράχη, που βρίσκεται ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.


(φωτ. από seleo.gr)

26/6 ενημέρωση 12:02

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν και σήμερα στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή χθες το μεσημέρι.

Στο σημείο βρίσκονται για προληπτικούς λόγους, 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο δήμαρχος, Γιάννης Τζίτζιος, υποστήριξε ότι «η κατάσταση ήταν άκρως επικίνδυνη διότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάηκαν πέντε εγκαταλειμμένα παραπήγματα και αποθήκες, καθώς και η στέγη ενός διαμερίσματος». «Αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί η φωτιά ήταν μέσα σε κατοικημένες περιοχές» δήλωσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε από οικιστική περιοχή.

 

Ενημέρωση 18:46

Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Ν. Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται στην περιοχή, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 62 πυροσβέστες με 31 πυροσβεστικά οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ενημέρωση 16:26

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής όπου νωρίτερα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 25 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε στη 13.10 το μεσημέρι στην περιοχή Χοντρή Ράχη, όπου βρίσκονται και κατοικίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

*************

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο οι άνεμοι που φυσούν αυτή την ώρα στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 13 πεζοπόρα. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)