to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 25.09.2013

Κοινωνία

H κυβέρνηση βαφτίζει εγκληματική οργάνωση (!) το κίνημα της Χαλκιδικής

Από τη θεωρία (των δύο άκρων) στην... πράξη


Είκοσι τρεις κάτοικοι της Ιερισσού και τέσσερις Θεσσαλονικείς έλαβαν κλήσεις για να εμφανιστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης».

Γίνεται έτσι πράξη από τον Νίκο Δένδια, απηνή, πλέον, διώκτη των χρυσαβγιτών, η θεωρία των δύο άκρων. Μόλις έστειλε τον φάκελο με τις 32 καταγεγραμμένες εγκληματικές ενέργεις των νεοναζί, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εντόπισε το άλλο «άκρο» στα μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και κάλεσε 27 εξ αυτών στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι 27 κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων και «έκνομων ενεργειών», ανάμεσα στις οποίες ο τραυματισμός αστυνομικού στην περιοχή του Καρατζά, συμπλοκές με τα ΜΑΤ, διακεκριμένες φθορές κ.ά. Αποδεικνύεται έτσι ότι οι κραυγές στελεχών της ΝΔ στα πάνελ του αντιφασισμού των τελευταίων ημερών δεν ήταν τυχαίες: η κυβέρνηση εφαρμοζει στην πράξη την επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» βαπτίζοντας τους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος «εγκληματική οργάνωση».

Είναι η… τέταρτη κατά σειρά τρομοκρατική οργάνωση που εμφανίζεται στη Χαλκιδική!

ΚΛΗΣΗ2


 

Αναλυτικά, οι 22 ελέγχονται για: κατασκευή – προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης (με την επιβαρυντική περίσταση του κουκουλονόμου).

 

Τα περιστατικά για τα οποία καλούνται να εξηγήσουν την πιθανή συμμετοχή τους έλαβαν χώρα από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά» του όρους Κάκαβος στη Μεγάλη Παναγία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η «εγκληματική οργάνωση» βαρύνεται κατά την αστυνομία με τον τραυματισμό 4 αστυνομικών κι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και κατοίκων που «δεν αντιτίθενται στην επένδυση».

 

«O υπουργός επιχειρεί να ταυτίσει τους ναζί δολοφόνους του Φύσσα με τους αντιστεκόμενους κατοίκους της Χαλκδικής», δηλώνει στην «Εφ.Συν» από την ομάδα των συνηγόρων ο Γιώργος Κυρίτσης. «Κατασκευασμένες κατηγορίες» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ διά της τοπικής βουλευτίνας του. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η Κατερίνα Ιγγλέζη κάνει λόγο για χειραγώγηση της ΕΛ.ΑΣ.: «Η Ελληνική Αστυνομία καθοδηγούμενη από τη θεωρία των συμβούλων και συνεργατών του πρωθυπουργού για την ύπαρξη «δύο άκρων», στοχεύει για άλλη μια φορά το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής». Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής χαρακτηρίζουν κατασκευασμένες τις κατηγορίες κι δηλώνουν: «δεν είμαστε φορείς βίας, αλλά δέκτες της κρατικής βίας».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)