to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 29.02.2024

Πολιτική

Χ. Δούκας για ονόματα θυμάτων στα Τέμπη: Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή - Εισήγηση για δημιουργία μνημείου

Ο Δήμος θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μνήμη, τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων - Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει την πρωτοβουλία σύμφωνα με τον Κώστα Ζαχαριάδη


Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι λίγες μόλις ώρες μετά το τέλος των συλλαλητηρίων της Τετάρτης για τα Τέμπη, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με εντολή του φρούραρχου της Βουλής, έσβησαν τα ονόματα των 57 θυμάτων, τα οποία έγραψαν οι συγγενείς τους μπροστά από τη Βουλή.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας, σημειώνοντας πως ο Δήμος θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη.

Την πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα έσπευσε να επικροτήσει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνοντας πως η δημοτική παράταξη θα στηρίξει την πρωτοβουλία. Σε ανακοίνωση της η Ανοιχτή Πόλη τονίζει πως θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Δημάρχου για τη δημιουργία μνημείου, ενώνοντας τη φωνή της με τους πολίτες που απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Μέχρι τότε, δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε» σημειώνει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη.

Αναλυτικά η ανάρτησή:

Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)