to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γύπες εφοδιασμένους με κάμερες GoPro επιστρατεύει το "Πρώτο Θέμα" για περισσότερες φωτογραφίες νεκρών

Μια σατιρική ματιά στην κίτρινη (έως μαύρη) ενημέρωση


Αναστάτωση και προβληματισμός επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα στα γραφεία του Πρώτου Θέματος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η εφημερίδα απέτυχε να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα της φωτογραφίας του τραυματισμένου Νίκου Μαζιώτη, η οποία δημοσιεύτηκε σε δημοφιλή ιστοσελίδα εναλλακτικού ύφους.

Από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στα γραφεία της εφημερίδας πραγματοποιήθηκαν απανωτές συσκέψεις, ώστε να αναζητηθούν τα αίτια της αποτυχίας αλλά και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», τη νύφη πλήρωσαν τρεις δημοσιογράφοι και ένας φωτογράφος, οι οποίοι είδαν την πόρτα της εξόδου από το μέσο. Εκτός της αποπομπής των δημοσιογράφων, εξετάστηκαν τρόποι ώστε το Πρώτο Θέμα να εξασφαλίζει πάντοτε πρώτο φωτογραφίες από εγκληματικές σκηνές, τραυματίες και δολοφονημένους.

Έτσι, αργά χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας της εφημερίδας με ειδικά εκπαιδευμένους γύπες, οι οποίοι θα φέρουν στο κεφάλι τους κάμερες GoPro, απαθανατίζοντας έτσι πρώτοι πτώματα και βαριά τραυματισμένους. Με λίγα λόγια η εφημερίδα σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ικανότητα των πτηνών να εντοπίζουν νεκρά θύματα ώστε να τραφούν από αυτά, χρησιμοποιώντας τους ως ρεπόρτερ. Σε πρώτη φάση, το Πρώτο Θέμα επιστράτευσε 2 μεγάλα κοπάδια των αρπακτικών πτηνών, με το πρώτο να έχει ήδη πετάξει για την Παλαιστίνη, εξασφαλίζοντας στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα δεκάδες αποκλειστικές φωτογραφίες.

«Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του Παύλου Φύσσα επαναπαυτήκαμε. Έχουμε αρκετούς μήνες να δημοσιεύσουμε φωτογραφία κάποιου νεκρού και το κοινό μας απογοητεύεται. Σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε συνεργασία με νεκροτομεία και νεκροταφεία σε όλη την Ελλάδα αλλά η λύση με τους γύπες είναι πιο δραστική και πιο οικονομική», τονίζει μιλώντας στο «Κουλούρι» στέλεχος της εφημερίδας, συμπληρώνοντας πως αν το πείραμα πετύχει τότε η εφημερίδα θα ξεκινήσει να εκτρέφει τους δικούς της γύπες στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζεται το Πρώτο Θέμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)