to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 15.09.2013

Πολιτική

Γοργόνες και μάγκες

Του Θανάση Καρτερού


Κάτι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ. Πενήντα χρυσαυγίτες στο Πέραμα έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με καδρόνια και λοστούς σε μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Η επίθεση ήταν μαφιόζικα οργανωμένη και είχε αποτέλεσμα να καταλήξουν αρκετοί άνθρωποι στο νοσοκομείο. Αλλά κανένας από τους δράστες δεν πιάστηκε, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία μας διαφώτισε με ανακοίνωσή της για την ακριβή ώρα άφιξης των περιπολικών της.

Η ουσία είναι πάντως ότι: Πρώτον, οργανώθηκε μαζική επίθεση εναντίον μελών νόμιμου πολιτικού κόμματος, υπήρξαν δηλαδή συνεννοήσεις, τηλεφωνήματα, μηνύματα, καθορισμένη ώρα και καθορισμένα σημεία για την επιδρομή, και η αστυνομία χαμπάρι. Πενήντα άτομα, και μάλιστα του ναζιστικού χώρου, που υποτίθεται ότι είναι υπό επιτήρηση, σκαρώνουν κοτζάμ επιχείρηση και οι φύλακες της τάξης, αντί να συλλάβουν τους επιδρομείς, συλλαμβάνονται κοιμώμενοι.

Δεύτερον, τα περιπολικά έφτασαν όταν έφτασαν -αφού όλως τυχαίως οι ναζί είχαν τελειώσει το έργο τους. Πώς δεν τσάκωσαν ούτε έναν για δείγμα; Σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετοί από τους δράστες φορούσαν και στολή του ναζί μπράβου -τη μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Ούτε αυτή δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τα αστυνομικά μάτια των ανδρών του Δένδια; Πεζοί, μηχανάκια, αυτοκίνητα -στο Πέραμα, όχι στη Νέα Υόρκη- διαφεύγουν μέσα στη νύχτα μετά από μια τέτοια επίθεση και κανένας δεν συλλαμβάνεται!!

Έτυχε, βρε παιδί μου, θα πεις. Ίσως, υποψιάζεσαι κιόλας, μήπως δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Διότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, όταν στη Θεσσαλονίκη ομάδα μελών της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ επιτέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πιάστηκαν όχι ένας, ούτε δύο, ούτε δέκα, αλλά 46 (ολογράφως, σαράντα έξι) άτομα. Τα οποία έμειναν όλη νύχτα στην ασφάλεια και την επομένη πήγαν στο αυτόφωρο για τα περαιτέρω.

Στη μια περίπτωση δηλαδή κάνουν επίθεση οι ναζί και το αποτέλεσμα είναι τραυματίες αρκετοί, αλλά συλλήψεις μηδέν. Στην άλλη περίπτωση δέχονται επίθεση οι ναζί και το αποτέλεσμα είναι τραυματίες μηδέν, αλλά συλλήψεις πλήθος. Γοργόνες στη μια, μάγκες στην άλλη οι άντρες του Δένδια. Με τούτα και με κείνα, γιατί είναι η χιλιοστή φορά που οι ναζί σακατεύουν κόσμο και ούτε γάτα ούτε ζημιά, το μήνυμα είναι σαφές: Όποιος αντιφασίστας σπάσει κι ένα τζάμι της Χρυσής Αυγής μπαγλαρώνεται. Όποιος φασίστας σπάσει κεφάλια καμαρώνεται. Και ο Δένδιας φυσικά κορδώνεται...

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)