to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 06.07.2015

Πολιτική

Γκάμπι Τσίμερ: «Έχω τεράστιο σεβασμό για το θάρρος του ελληνικού λαού»

«Ενισχύσατε τη θέση της κυβέρνησής σας για νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές» τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος


"Έχω τεράστιο σεβασμό για το θάρρος του ελληνικού λαού που ψήφισε 'ΟΧΙ' στο δημοψήφισμα, παρά την πρωτοφανή εκστρατεία φόβου από κυρίαρχες ελίτ της ΕΕ, παρά την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη και παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα. Το λίκνο της δημοκρατίας έδειξε στην υπόλοιπη ΕΕ ότι η δημοκρατική βούληση είναι πολύ ισχυρότερη από την κινδυνολογία και τις απειλές των κυρίαρχων ελίτ. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πλέον την αξιοπρέπεια ότι πάλεψαν σε αυτό το παιχνίδι για το οποίο οι θεσμοί της ΕΕ είναι παντελώς κατώτεροι των περιστάσεων.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι οι Έλληνες λένε ΝΑΙ σε μια κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών σε ότι αφορά τις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του νεποτισμού. Λένε ΝΑΙ στη βιώσιμη ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των οικονομικών δομών τους και στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Πάνω απ 'όλα, λένε ΝΑΙ στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου ενός κουρέματός του. Λένε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Έλληνες, έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε και όλους εκείνους που θέλουν να χωρίσουν την Ευρωζώνη από την ΕΕ. Δεν δειλιάσατε και αψηφήσατε τον εκφοβισμό. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή δημοκρατία και σε μια κοινωνική Ευρώπη. Οι Έλληνες ενισχύσατε τη θέση της κυβέρνησής σας για νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Είναι καιρός η Μέρκελ και ο Ολάντ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γίνει προτεραιότητά τους η πολιτική και η δημοκρατία, αντί για τη νεοφιλελεύθερη γραμμή των υποστηρικτών της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Η αλληλεγγύη μας είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ με τους ανθρώπους της Ελλάδας, της νότιας Ευρώπης και όλων εκείνων των περιφερειών της ΕΕ που πλήρωσαν το τίμημα του τζόγου και των χρηματοπιστωτικών παιχνιδιών που παίζουν οι τράπεζες και οι αγορές".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)