to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γιατί το Twitter ξεκίνησε τη λογοκρισία στις εικόνες;

Το Twitter ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα αφαιρέσει τις γραφικές εικόνες από τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου και θα αναστείλει τους λογαριασμούς όσον μοιράζονται αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Και ο λόγος που έγινε αυτό; Ο Robin Williams.


Μετά την αυτοκτονία του ηθοποιού την περασμένη εβδομάδα, η κόρη του Williams , δήλωσε ότι αποχωρεί Twitter επειδή έλαβε ενοχλητικές  φωτογραφίες του θανάτου του πατέρα της. 

Την ίδια ημέρα,το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley εμφανίστηκε στο Twitter. Το YouTube αφαίρεσε γρήγορα το βίντεο, αλλά τα tweets των γραφικών εικόνων συνεχίστηκαν.

Η απόφαση του Twitter να αφαιρέσει περιεχόμενο είναι ασυνήθιστο για μια εταιρεία που καυχιέται για την ελευθερία των αναρτήσεων της και την ελευθερία του λόγου που προσφέρει. Η νέα αυτή πολιτική επιτρέπει στα μέλη οικογένειας να ζητήσουν την αφαίρεση του περιεχομένου για μπορέσουν να παρέχουν άνεση στο πένθος των οικογενειών​ 

"Πολλοί χρήστες του Twitter εκτιμούν τη διαφάνεια αυτής της πλατφόρμας, έτσι πρέπει να γίνει το Twitter προσεκτικό σχετικά με την απόφαση αυτή, αλλιώς κινδυνεύει να αποξενώσει τους χρήστες τους," είπε ο Cliff Lampe, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.  "Είναι μια ολισθηρή πλαγιά. Πού θα τραβήξουμε τη γραμμή; "

Ακόμη και οι εικόνες που είναι επώδυνες για το θρήνο της οικογένειας, είναι εξίσου πολύτιμα εργαλεία. Να σημειωθεί πως το Twitter είχε γίνει ένα κρίσιμο μέσο για διαδηλωτές και δημοσιογράφους που κάνουν ανταπόκριση τις συγκρούσεις με την αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μισούρι.

Η απόφαση του Twitter να καταργήσει στοιχεία θα είναι μια ανατριχιαστική απόφαση για κάποιους ακτιβιστές," συμπληρώνει ο Lampe. "Το πρόβλημα δεν είναι γιατί Twitter πήρε αυτή την απόφαση, αλλά ότι μπορούν να πάρουν αυτή την απόφαση. Αυτό δείχνει πως οι ιδιοκτήτες αυτών των πλατφορμών, εξακολουθούν να ελέγχουν αυτές τις πλατφόρμες."

tags: twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)