to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 01.08.2014

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Για την (ν)τροπολογία που νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες της «Ελληνικός Χρυσός»: Συγκέντρωση στις Σκουριές

Νομιμοποιούν κάθε αυθαιρεσία και παρανομία της Eldorado Gold και οι κάτοικοι καλούνται να απαντήσουν


Ενημέρωση 2:45

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι την εμφάνισή τους έκαναν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν περιμετρικά των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα μία διμοιρία των ΜΑΤ έχει αποκλείσει την είσοδο των εγκαταστάσεων της εταιρείας ενώ ακόμη μία κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται πίσω από τους συγκεντρωμένους περικυκλώνοντάς τους. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν τη σύλληψη των υπευθύνων της ελληνικός χρυσός καθώς οι εργασίες δόμησης στο χώρο λένε ότι είναι παράνομες και χωρίς άδειες (πρόκειται για τις εργασίες που νομιμοποιεί η φωτογραφική τροπολογία) αλλά και του διοικητή της ΕΛ.ΑΣ για παράβαση καθήκοντος αφού δεν έχει προχωρήσεις στις εν λόγω συλλήψεις.

Στη ατμόσφαιρα επικρατεί ένταση και οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και τη καταστροφή του δάσους και τραγουδούν το "Πότε θα κάνει ξαστεριά".

----------------------------

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρία στις Σκουριές από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα φανάρια της Ιερισσού και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο βουνό και έχουν αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, υπερασπιζόμενοι για ακόμη μία φορά τον τόπο αλλά και την ίδια τους τη ζωή απαιτώντας να αποσυρθεί/ καταψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ και να σταματήσουν άμεσα οι περιβαλλοντοκτόνες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός.

--------------------------------------------

Συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή στις Σκουριές από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Η προσυγκέντρωση έχει ξεκινήσει από τις 9:00 π.μ. στα φανάρια Ιερισσού.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα: 

"Ψηφίζουν νόμους και (Ν)τροπολογίες (διαβάστε αναλυτικά)

Νομιμοποιούν κάθε αυθαιρεσία και παρανομία της Eldorado Gold

Δωρίζουν τον Κάκκαβο στους "επενδυτές"

Καταστρέφουν τα δάση μας και τις ζωές μας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)