to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Για την επαναληπτική εκλογή της Καισαριανής

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Γ. Κοντόσταυλος και όλα τα στελέχη που δούλεψαν κοντά του στο Δήμο μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, τις οποίες διαμόρφωσε τόσο η κεντρική πολιτική των μνημονίων και του «Καλλικράτη», όσο και η αδράνεια και η κακοδιοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε συγκινητική για όσους την παρακολουθήσαμε


Στην Καισαριανή δώσαμε μία όμορφη μάχη, με μπροστάρη το Γιώργο Κοντόσταυλο – έναν άνθρωπο νέο, δυναμικό, καλλιεργημένο, με ευαισθησίες για την πόλη του και την Αριστερά, αλλά και με αξιοπρόσεκτο ήθος. Μία μάχη συλλογική και συντροφική, με όλους τους συντρόφους και τους φίλους που κρατούν ζωντανή και δραστήρια τη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», ένα από τα μακροβιότερα αυτοδιοικητικά σχήματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και πλήθος στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την προσπάθεια.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Γ. Κοντόσταυλος και όλα τα στελέχη που δούλεψαν κοντά του στο Δήμο μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, τις οποίες διαμόρφωσε τόσο η κεντρική πολιτική των μνημονίων και του «Καλλικράτη», όσο και η αδράνεια και η κακοδιοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε συγκινητική για όσους την παρακολουθήσαμε. Η θητεία αυτή – η έστω και τόσο σύντομη – εγγράφει σημαντική υποθήκη για τη συλλογική πορεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και μας κάνει περήφανους. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά την αγωνία και τον αγώνα των συντρόφων μας να κρατήσουν το Δήμο ανοιχτό και σε λειτουργία, να απαντήσουν στις πιεστικές ανάγκες των δημοτών της Καισαριανής, να υπερασπιστούν τη μνήμη, αλλά και να χαράξουν νέο όραμα για την πόλη. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό, συχνά στα όρια της ανοιχτής υπονόμευσης, και χωρίς να παραβούν ούτε μια στιγμή τις αξίες, τις αρχές και τις θέσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για την Αυτοδιοίκηση που θέλουμε.

Όσο για το αποτέλεσμα, νομίζω πως πρέπει να βγάλουμε και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως οι πολίτες, ένα ευρύτερης αξίας συμπέρασμα : Η απάθεια ευνοεί μόνο τους μηχανισμούς. Αντίθετα, οι μεγάλες ανατροπές γίνονται μόνο με τη μαζική συμμετοχή της κοινωνίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)