to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 23.10.2014

πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr

Κοινωνία

Για συκοφαντική δυσφήμηση: Δικάζεται το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Ο Νίκος Αργυρίου δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση αξιωματικού του στρατού, σε συνέχεια δημοσιεύματος στο Δίκτυο για παραβιάσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών


Σήμερα, Πέμπτη 23/10, δικάζεται στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) ο Νίκος Αργυρίου, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση, σε μια σοβαρή υπόθεση που βάζει στο στόχαστρο την ίδια την Επιτροπή, μια συλλογικότητα που τα τελευταία 20 χρόνια έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αποκάλυψη αυθαιρεσιών μέσα στα στρατόπεδα, υπερασπιζόμενη στην πράξη τα δικαιώματα των στρατευμένων.

Περί τα τέλη Νοεμβρίου 2009, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων δέχθηκε επιστολή φαντάρου, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και κατήγγειλε πολλαπλές παραβιάσεις του Συντάγματος και του στρατιωτικού Κανονισμού από αξιωματικούς, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια.

Μετά την δημοσίευση των καταγγελιών (κατόπιν συλλογικής απόφασης της επιτροπής), όπως έμαθαν τα μέλη της από τους ίδιους τους φαντάρους οι συνθήκες υγιεινής άλλαξαν άρδην προς το καλύτερο και τα «καψώνια» περιορίστηκαν. Ο δε διοικητής του στρατοπέδου Δημήτριος Βούτσης, φαίνεται ότι κάλεσε σε συγκέντρωση τους φαντάρους, έδιωξε όλους τους αξιωματικούς και αφού πρώτα τους εξέφρασε το θυμό του για το δημοσίευμα, ισχυρίστηκε ότι «τώρα θα μπούμε στο στόχαστρο του ΓΕΣ».

Κατόπιν φέρεται ότι τους διέταξε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και ανώνυμα να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα. Το γεγονός αυτό, δημοσιεύτηκε τότε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Στη συνέχεια ο εν λόγω αξιωματικός (τότε αντισυνταγματάρχης και επιτελάρχης της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας) κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην Εισαγγελία Γρεβενών χωρίς όμως να αναφέρει ποια συγκεκριμένα στοιχεία του δημοσιεύματος ήταν συκοφαντικά, αλλά ούτε αν αυτά είναι αληθή ή όχι.

Υπενθυμίζεται πως από το έτος 1998, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής και στις ανακοινώσεις δημοσιεύεται, αριθμός κινητού τηλεφώνου (6932955437) δια του οποίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα μέλη της Επιτροπής. Πρόκειται για καρτοτηλέφωνο που ανήκει αποκλειστικά στην Επιτροπή. Όταν, το έτος 2011, κατέστη υποχρεωτική από το νόμο η δήλωση ατομικών στοιχείων των κατόχων καρτοκινητών, προθυμοποιήθηκε ο εν λόγω κατηγορούμενος Νίκος Αργυρίου να δηλώσει τα δικά του στοιχεία ως κατόχου, για να διευκολυνθεί η συνέχιση της λειτουργίας του.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων «τα μέλη της συνεδριάζουν τακτικά και αποφασίζουν από κοινού για κάθε θέμα, μικρό ή μεγαλύτερο, που αφορά τα δικαιώματα των στρατευμένων και τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν. Στην Επιτροπή δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι ρόλοι για κανένα μέλος, ούτε διοικητές, ούτε διαχειριστές, αλλά όλες οι δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και η διαχείριση της ιστοσελίδας, πραγματοποιούνται συλλογικά και με βάση την αρχή της ισοτιμίας κάθε μέλους».

«Αυτό που επιχειρείται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι η ουσιαστικά η φίμωση της Επιτροπής, η διαιώνιση μιας λογικής που θέλει τα στρατόπεδα άβατα και η κατοχύρωση του «δικαιώματος» στην αυθαιρεσία συγκεκριμένων αξιωματικών. Αν όμως υπάρχει ζήτημα δυσφήμισης, αυτό δεν αφορά τις καταγγελίες κρουσμάτων αυταρχισμού, αλλά τα ίδια τα κρούσματα και τους αυτουργούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέσα από μια διαδικασία που «μυρίζει» έντονα αυθαιρεσίες και παρακολουθήσεις πολιτών, συντάχθηκε μια δικογραφία που στοχεύει σε πρόσωπα, στην πραγματικότητα όμως, στοχεύει σε όλη την Επιτροπή και τελικά, στο ίδιο το κίνημα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καλεί και αυτή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)