to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:13 | 20.05.2016

Πολιτισμός

Για πρώτη φορά και εργαζόμενοι στη διοίκηση της KOA

Στον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Οργανώσεως Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, που ουσιαστικά αποτελεί ανανέωση της θητείας του, προηγούμενου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τον γνωστό πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή πρόεδρο, τον επιχειρηματία Γεράσιμο Βεργωτή αντιπρόεδρο και μέλη τις πιανίστριες Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Χριστίνα Κόκκοτα και την πρόεδρο του Σωματείου των Μουσικών της Νέλλυ Οικονομίδου (ΦΕΚ 22.4.2016).


Κι επειδή η έκπληξη πολλές φορές κρύβεται στις λεπτομέρειες, στην προκειμένη περίπτωση ο διορισμός μόνιμου μουσικού της Ορχήστρας και προέδρου του ΣΜΥΚΟΑ μάλλον αποτελεί ξεχωριστή λεπτομέρεια, αφού για πρώτη φορά εκπρόσωπος των μουσικών της πρώτης κρατικής μας ορχήστρας συμμετέχει στον διοικητικό φορέα της. Βεβαίως, η συμμετοχή είναι ονομαστική και όχι θεσμική, μια και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι μουσικοί να εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του ΕΤΟΣ της, όπως γίνεται για παράδειγμα στη Λυρική Σκηνή και όπως συνέβη προ καιρού με το Δ.Σ. του ΕΤΟΣ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, θεωρείται ένα πρώτο βήμα ικανό να οδηγήσει στη νομοθέτηση της εκπροσώπησης των μουσικών στο ΕΤΟΣ της Ορχήστρας που αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα των μουσικών των κρατικών μας ορχηστρών, μαζί με την επανασύσταση καλλιτεχνικής επιτροπής που καταργήθηκε διά νόμου επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Άρη Γαρουφαλή στην ΚΟΑ. Την επανασύστασή της άλλωστε είχαν ζητήσει και οι μετέπειτα διευθυντές της ΚΟΑ Βύρων Φιδετζής και Βασίλης Χριστόπουλος καθώς και ο Μύρων Μιχαηλίδης ως καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ.

Σε προηγούμενο ΦΕΚ (28.3.2016) δημοσιεύτηκε ο διορισμός της Αλίκης Φιδετζή, επί χρόνια διοικητικής υπαλλήλου της ΚΟΑ, στη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας της Ορχήστρας για θέματα Διοίκησης, επειδή "διαθέτει τα απαιτούμενα εκ του νόµου προσόντα". Η θητεία της είναι τριετής.

Πόλυ Κρημνιώτη - Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)