to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 23.03.2016

Πολιτική

Για το «Νησί της Τέχνης και Πολιτισμού» ενημέρωσε τον ΠτΔ ο Δ. Μάρδας

Την πρότασή του για τη δημιουργία του «Νησιού της Τέχνης» παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, έγινε εκτενής συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις απόψεις για τoν τρόπο προώθησης του έργου που πρέπει να πάρει διεθνείς διαστάσεις και με την υποστήριξη της UNESCO.

Η πρόταση του κ. Μάρδα προβλέπει ότι στο νησί θα αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό-συνεδριακό φόρουμ, που θα αποτελείται από εθνικές εστίες πολιτισμού (εθνικοί ξενώνες για κάθε χώρα-μέλος της παγκόσμιας πολιτιστικής οικογένειας, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον έπειτα από πρόσκληση), ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, αίθουσες για παράλληλες συνεδρίες, ζώνη φιλοξενίας επισκεπτών κ.λπ. Σε ό,τι αφορά τις εθνικές εστίες πολιτισμού διευκρινίζεται ότι θα ανήκουν, θα διαχειρίζονται και θα αποτελούν το «σπίτι» της κάθε χώρας, που θα αναλάβει και τη χρηματοδότηση της εθνικής της εστίας και θα χρησιμοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους, με χαμηλό κόστος, φιλοξενώντας πολιτιστικές, επιστημονικές, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως και διεθνή σεμινάρια, συνέδρια, συσκέψεις κορυφής, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού.

Στόχος της πρότασης αυτής, είναι να φιλοξενηθεί και το «θερινό Νταβός» της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την πρόταση του κ. Μάρδα στηρίζουν, μεταξύ άλλων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έχοντας διαθέσει ομάδα στελεχών τους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία τους για την υλοποίηση του έργου. Από πλευράς του ΤΕΕ στην ομάδα θα συμμετέχουν ο αρχιτέκτονας μηχανικός Δημητρίου Δημήτρης και οι πολιτικοί μηχανικοί Καλλέργης Κωνσταντίνος, Μπαρδάκης Βασίλειος και Παπαγρηγορίου Σπυρίδων. Στην ομάδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δ. Μάρδα, μετέχουν οι: Απλοχωρίτης Νίκος, Νταής Παναγιώτης, Φασιανός Χρήστος, Ζέρβα Αθανασία και Γκιπάλης Επαμεινώνδας. Επίσης, στις ομάδες εργασίας, που θα πλαισιώνουν το έργο, περιλαμβάνονται νομικοί και ειδικοί επιστήμονες που θα διαμορφώσουν τα απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο προετοιμασίας και λειτουργίας του «Νησιού». Ήδη, όπως αναφέρει ο κ. Μάρδας, έχουν ετοιμαστεί και προμελέτες της αρχικής ιδέας οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην τελική πρόταση που θα αποτελέσει τη βάση υλοποίησης του έργου.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο υφυπουργός έχει παρουσιάσει την πρότασή του σε Αμερικανούς επενδυτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και η ιδέα του, σύμφωνα με τον ίδιο, βρήκε ενθουσιώδεις υποστηρικτές και μάλιστα από την ελληνική ομογένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)