to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 18.06.2014

Κοινωνία

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν τον αγώνα τους (ενημέρωση - φωτ.)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενες με σχοινιά περασμένα στον λαιμό τους απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο των γραφείων - Για 44η ημέρα συνεχίζουν τον αγώνα τους


(η φωτογραφία του @MakisSinodinos, 18/6/14)

Φωτογραφίες: @dromografos - @MakisSinodinos - @dromografosS

 

Πέμπτη 19/6

Απόψε  στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, στους αγωνιζόμενους σχολικούς φύλακες, στους αγωνιζόμενους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς από γνωστούς καλλιτέχνες.

  

12:00 Υπό στενή επιτήρηση: Το λεωφορείο της αστυνομίας ακολουθούσε σε όλη τη διαδρομή το λεωφορείο του ΟΑΣΑ που επέβαιναν οι καθαρίστριες! 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

11:30 Αποχώρησαν οι καθαρίστριες από τα γραφεία της Ν.Δ. μετά από συνάντηση που είχαν με τον διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα. 

Οι διαδηλώτριες ζήτησαν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, αίτημα για το οποίο θα λάβουν απάντηση τις επόμενες ημέρες. 

11:00 Η επιτροπή των καθαριστριών βγήκε από τα γραφεία της ΝΔ. Ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και απαίτησαν να βγει δημόσια να πάρει θέση για το θέμα.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

10:15 Επιτροπή των καθαριστριών θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΝΔ:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

9:50 Οι καθαρίστριες ζητούν να συναντηθούν με τον διευθυντής της Ν.Δ. Κώστα Τσιμάρα, καθώς έχουν δηλώσει αποφασισμένες να μην υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν. Δείτε φωτογραφίες από τον συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Ν.Δ. από τις καθαρίστριες

Embedded image permalink

Παρακάτω, βίντεο του Mega:

Τετάρτη 18/6

- Στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών η πορεία των εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Τρίτη 17/6

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι καθαρίστριες, σήμερα συγκεντρώθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο από κοινού με τους υπαλλήλους του Υπ. Πολιτισμού, όπου πραγματοποιείται άτυπη σύνοδος ευρωπαίων

αξιωματούχων.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκαν σήμερα η Ρένα Δούρου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Δείτε επίσης το βίντεο: Το ύπουλο χτύπημα στην Φωτεινή Νικηταρά

Σχετικές ειδήσεις: Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών: Ειδικός λογαριασμός ενίσχυσης // Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε τη Φωτεινή Νικητάρα //Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δικαιωμένες οι καθαρίστριες στην συνείδηση της κοινωνίας //Αλληλέγγυος ο ΣΥΡΙΖΑ στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες 

 Δευτέρα 16/6

«Μετά τους ξυλοδαρμούς, τους τραυματισμούς και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες, η Κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει «παλαιές και δοκιμασμένες» μεθόδους για να μας τρομοκρατήσει.» 

 

 

 

 

21:00 Το σκεπτικό του Άρειου Πάγου: «Γενικό συμφέρον» η κυβερνητική πολιτική, «ατομικό» η επαναπρόσληψη των καθαριστριών

16:00 Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Με χαφιεδίστικες πρακτικές προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των καθαριστριών

 

15:20 Δ. Στρατούλης: «Απολυμένες καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες: Μετά τις απολύσεις και τα ΜΑΤ, τώρα και η τρομοκρατία» 

 

11:30 Οι καθαρίστριες επέστρεψαν στις σκηνές:

 

Embedded image permalink

 

11:00 Συνεχίζουν δυναμικά φωνάζοντας συνθήματα

Embedded image permalink

 

9:45 οι απολυμένες καθαρίστριες «μπλόκαραν» για λίγα λεπτά την είσοδο στο κτήριο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου. 


Ο Γ. Γιακουμάτος εισήλθε στο κτήριο, αφού πρώτα δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ώστε να οριστεί συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου.

 

 

8:50 Στην πάνω είσοδο του ΥΠΟΙΚ, που είναι περικυκλωμένο αλλά όχι αποκλεισμένο απο τις καθαρίστριες που ζητάνε συνάντηση με τον Υπουργό

 

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

------------------------

Παρασκευή 13/6

 

Συνεχής ενημέρωση:

 

20:00 Παρακολουθείστε τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν νωρίτερα σήμερα οι καθαρίστριες (Omnia WebTV)

 

 

 

15:45  Οι καθαρίστριες επέστρεψαν την καταγγελία της ΠΟΑΣΥ για αστυνομική βία σαν υποκριτική

 

 

 

14:20 Σε κλίμα «ασφάλειας» και η νέα κινητοποίηση:

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

14:10 Πληθαίνει ο κόσμος στο ΥΠΟΙΚ, το πανό των εργαζομένων της ΒΧΜ:

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

12:55 Αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) στο πλευρό των καθαριστριών:

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

12:35 Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι & όλες στις 2 στο υπουργείο Οικονομικών

 

12:10 Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα θα καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι καθαρίστριες για τον χθεσινό ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ. Επίσης, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν έκανε δεκτή την απόφαση του Πρωτοδικείου (πηγή: @doleros).

 

Συγκεκριμένα, οι καθαρίστριες, μέσω του συνηγόρου τους, Γιάννη Καρούζου, θα καταθέσουν αίτηση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να εξεταστεί η υπόθεση, στην οποία θα εγκαλείται η ελληνική Πολιτεία για την μη εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης.

 

11:25  ΜΕΤΑ: «Σήμερα Παρασκευή 13 Ιούνη, στις 2μ.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών, να αντισταθούμε στη βία και στη καταστολή»

 

09:30 ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 2 στο ΥΠΟΙΚ

 

08:50 Oι καθαρίστριες πρωτοσέλιδο στους New York Times

 

 

Πέμπτη 12/6

Οι καθαρίστριες  θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο όλο το βράδυ. Γίνεται έκκληση για συμπαράσταση. 

 

 

 

 

 

23:00 Η συναυλία συνεχίζεται. Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες και οι αλλυλέγγυοι-ες θα μείνουν στο ΥΠΟΙΚ όλη τη νύχτα. 

 

21:55 Ξεκινά συναυλία στήριξης

 

21:15  Ξεκίνησε πορεία από τη Νίκης που έφτασε στην Κ. Σερβίας. Άμεση ανάγκη να περιφρουρηθεί ο αγώνας σήμερα, ακούγονται πληροφορίες για νυχτερινή επέμβαση των ΜΑΤ

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

20:40  Δρώμενο...

 

 

 

 

19:55  Οι καθαρίστριες κάνουν έκκληση για ολονύκτια συμπαράσταση, 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ήδη εκεί

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

19:50  Η πορεία από την πρεσβεία  της Βραζιλίας έφτασε στη Νίκης

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

 

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

19:30  Οι καθαρίστριες μόλις ανακοίνωσαν οτι ζητάνε την διαγραφή Κικίλια απο τον ιατρικό σύλλογο. Πολύς κόσμος τώρα στο ΥΠΟΙΚ

 

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

18:45  Στρατούλης και Μητρόπουλος στη Νίκης

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

18:00 Τα ΜΑΤ χτύπησαν την φωτορεπόρτερ Τατιάνα μπόλαρη, η οποία μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Οι καθαρίστριες αρνήθηκαν να μιλήσουν στη ΝΕΡΙΤ. Παραμένουν έξω από το ΥΠΟΙΚ και ζητάν να πάει κόσμος.

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

16:00 Εξοργισμένες οι καθαρίστριες μετά την απόφαση στη Νίκης στο ΥΠΟΙΚ. Έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που επιτέθηκαν  πριν από λίγο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν σημειωθεί τραυματισμοί. Οι καθαρίστριες κάνουν έκκληση για συμπαράσταση.

 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

 

 

Embedded image permalink

 

Φωτογραφίες:  

 

15:20 Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.

 

Η δήλωση του δικηγόρου των καθαριστριών:

 

 
Αναλυτικά:

 

Το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρεοπαγίτη κ. Χριστόφορου Κοσμίδη έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής.

 

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων. Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων.

 

Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ.

Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000 ευρώ τον μήνα - χωρίς όμως να διευκρινίσει από πού προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση - ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.

 

Οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του ΥΠΟΙΚ, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων. Τέλος, τόνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του Δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, δήλωσε ότι οι εφοριακοί θα αγωνιστούν μέχρι να επιστρέψει και η τελευταία καθαρίστρια. Σημειώνεται ότι έξω από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου, από τις 12 το μεσημέρι, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 καθαρίστριες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πρωτοδικείου, που έχει καταθέσει το υπουργείο οικονομικών. Βεβαίως, η απόφαση του Πρωτοδικείου που ζητούσε την επαναπρόσληψη είναι σε αναστολή μέχρι τότε. 

 

Πληροφορίες: in.gr,  tovima.gr, euro2day.gr

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

Τρίτη 10/6

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΥΠΟΙΚ:

ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

«ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΜΗΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ»

 

Οι σημερινές μας κινητοποιήσεις έξω από την Κ. Σερβίας το πρωί, στον Άρειο Πάγο το μεσημέρι, και πάλι στο ΥΠΟΙΚ το απόγευμα, στέλνουν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον νέο Υπουργό Οικονομικών. Το μήνυμα ότι οι αγώνες μας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, μέχρι και η τελευταία καθαρίστρια να γυρίσει στη δουλειά της.

Η μεγάλη συμπαράσταση και τα μηνύματα αλληλεγγύης που λαμβάνουμε κάθε στιγμή, από  χιλιάδες εργαζόμενους και συμπολίτες μας, μας δίνουν δύναμη. Ο κοινός βηματισμός και η κοινή δράση, με άλλους απολυμένους και διαθέσιμους (καθηγητές, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι ΕΡΤ, διαθέσιμοι Υπουργείου Πολιτισμού κλπ) αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα μας.

Η τρομοκρατία και η βία που για άλλη μια φορά ζήσαμε σήμερα στα κορμιά μας και στις ψυχές μας, ( όσες από μας κι αν στείλουν στα νοσοκομεία), ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Εμείς τους επαναλαμβάνουμε αυτό που τους λέμε εδώ και 10 μήνες. ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. Και σήμερα το λέμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γιατί πλέον ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνε μας,   ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ…..

 

********

 

Η συνεχής ενημέρωση από τη νέα επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες:

 

21:40 Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ για την βίαιη καταστολή του αγώνα των καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ:

 

"Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του ανασχηματισμού και η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, η πολιτική όμως παραμένει η ίδια. Καταστολή ενάντια σε όποιον αγωνίζεται για Δικαιοσύνη, Δουλειά και Αξιοπρέπεια".

 

21:20 Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες: "Πιστοί στα βήματα των προκατόχων τους, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, το μόνο που έχουν ν’ απαντήσουν στον αγωνιζόμενο λαό είναι περισσότερη λιτότητα με περισσότερη βία", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

 

21:10 "Η νέα κυβέρνηση έκανε μια πολύ κακή αρχή, μια βρώμικη αρχή", δήλωσε ο Π. Λαφαζανής στο Left.gr και στον Άγγελο Καλοδούκα.

 

 

19:00 Φωτογραφίες του Μ. Λώλου

 

17:25 Ο Π. Λαφαζάνης στο πλευρό των καθαριστριών.

 

Embedded image permalink

 

17:10 Βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους και τις καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ. Τραυματισμοί και έκκληση για κόσμο άμεσα

 

 

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφίες: 

 

16:40  Κλειστό το ΥΠΟΙΚ και από τις δύο πόρτες, πριν την παράδοση-παραλαβή, ΜΑΤ περικυκλώνουν αλληλέγγυους και καθαρίστριες. Έκκληση για κόσμο άμεσα

 

Embedded image permalink

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

 

15.00: Η πλευρά του Δημοσίου δεν παρουσίασε νέα στοιχεία στη σημερινή συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Την Πέμπτη η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου - περισσότερα στο σχετικό ρεπορτάζ. 

11:00 Η πορεία προς τον Άρειο Πάγο

 

Embedded image permalink

 

11:00 Μέσα στο μετρό οι καθαρίστριες φωνάζοντας συνθήματα.

 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

10:40 Οι συγκεντρωμένοι ξεκινούν για τον Άρειο Πάγο

 

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

8:40 Γεμάτη πανό και κόσμο η Κ Σερβίας - Παρούσα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

 

Embedded image permalink

 

Εντός της ημέρας θα γίνει γνωστή η απόφαση του Αρείου Πάγου στην προσφυγή ακύρωσης που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών κατά της επιστροφής των καθαριστριών στην εργασία τους. 


Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. 

Στο σκεπτικό της απόφασης του (αριθμός 1584/2014) το δικαστήριο, που διατάσσει να είναι προσωρινά εκτελεστή η κρίση του, διατυπώνει τη θέση ότι η διαθεσιμότητα των καθαριστριών αντίκειται στο Δημόσιο συμφέρον και τονίζει πως «ήταν προδήλως ασύμφορη να εξυπηρετήσει τον σκοπό του νόμου». 

Τονίζει δε, πως η διαδικασία που εφαρμόστηκε στις συγκεκριμένες εργαζόμενες του ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.

 
Δευτέρα 9/6

 

Εκδικάζεται αύριο Τρίτη στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναστολής που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, της πρωτόδικης απόφασης η οποία δικαίωνε τις απολυμένες καθαρίστριες. Η απόφαση προέβλεπε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών, καθώς ήταν προσωρινά εκτελεστή κι έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα. Το κάλεσμα συμπαράστασης είναι για τις 7.00 έξω από το ΥΠΟΙΚ, και θα ακολουθήσει πορεία στον Άρειο Πάγο.

 

Ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει την προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, που ουσιαστικά θα πάγωνε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, η οποία διατάσσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

 

Το υπουργείο Οικονομικών είχε καταθέσει αίτημα αναστολής της  απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες και ο Άρειος Πάγος προσδιόρισε να συζητηθεί το αίτημα αυτό στις 10 Ιουνίου 2014. Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Όπως ενημέρωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τον υπουργό Οικονομικών, η επαναπρόσληψη αναστέλλεται τουλάχιστον έως τις 10 Ιουνίου, οπότε και εκδικάζεται η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης απόφασης.

 

**********

Μετά από μία ακόμα νύχτα στην αγωνιστική τους κατασκήνωση, καθαρίστριες και αλληλέγγυοι περιμένουν την αυριανή (10/6) εκδίκαση της προσφυγής του Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαιώνει.

 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

(με φαγητό και καλοκαιρινή διάθεση στο ΥΠΟΙΚ, Κυριακή 8/6, από @dromografos)

 

Κυριακή 8/6

 

Στο πλευρό τους, εκτός από σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, βρέθηκαν την Κυριακή 8/6 το Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Διονύσου και αλληλέγγυοι.

 

Οι φωτογραφίες από τα Thiria Enimera:

 

 

 

 

 

 

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)