to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 25.11.2014

Κοινωνία

Για 7η μέρα στο Σύνταγμα οι Σύροι πρόσφυγες: Απεργία πείνας από το πρωί της Δευτέρας (ενημέρωση)

Απεργία πείνας άρχισαν το πρωί της Δευτέρας οι Σύροι που βρίσκονται για 7η ημέρα στο Σύνταγμα, ζητώντας να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες.


Φωτογραφία @MakisSinodinos

Οι Σύροι πρόσφυγες τολμούν να παραμένουν ζωντανοί (φωτ. & βίντεο)

Το hashtag στο twitter: #syrianrefugeesgr

Τρίτη 25/11 Η 7η μέρα που βρίσκει του Σύρους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος

Εννιά Σύροι πρόσφυγες απεργοί πείνας διακομίστηκαν τις απογευματινές ώρες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπως βεβαίωσαν οδηγοί του ΕΚΑΒ στην πλατεία Συντάγματος.

«Οι δυο είχαν λιποθυμικά επεισόδια, ενώ από το κρύο μερικοί δεν άντεξαν και έχασαν τις αισθήσεις τους» δήλωσε ο Τσαμπάχ Μοαμάρ.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Δευτέρα 24/11

 Μία γυναίκα με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το ανήλικό παιδί της να κλαίει απεγνωσμένα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του, λιποθυμώντας στο σημείο όπου ξεκινάνε τα σκαλοπάτια προς την πλατεία Συντάγματος.Ο γιατρός που βρισκόταν στο σημείο δεν μπόρεσε να διαγνώσει το λόγο της κατάρρευσης του Σύρου άνδρα, ενώ έπειτα από περίπου 20 λεπτά μεταφέρθηκε και αυτός στον «Ευαγγελισμό» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι Σύροι -μεταξύ τους και πολλά παιδιά- βρίσκονται απέναντι από τη Βουλή, σκεπασμένοι με κουβέρτες, ενώ έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται το αυτονόητο αίτημά τους. Επίσης, έχουν κλείσει συμβολικά τα στόματά τους με μονωτική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ζητούν άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάποιοι από αυτούς θέλουν να τους δοθεί οι δυνατότητα να φύγουν με νόμιμο τρόπο σε άλλες χώρες, όπου έχουν συγγενείς. 

 

Συνεχής ενημέρωση:

22:00 Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών αύριο Τρίτη στις 7μ.μ. καλεί όλες τις οργανώσεις, συλλογικότητες και το αλληλέγγυο κόσμο σε έκτακτη συνάντηση στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13α) «για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους Σύρους πρόσφυγες».

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:50 Σύροι πρόσφυγες και αλληλέγγυοι/ες στο πάνω μέρος της πλατείας.

Embedded image permalink

13:30 Και δεύτερη λιποθυμία πρόσφυγα στο Σύνταγμα.

 

Media preview

12:30 Απεργία πείνας ξεκίνησαν το πρωί οι Σύροι πρόσφυγες που παραμένουν για έκτη ημέρα στο Σύνταγμα, ζητώντας να τους δοθεί άσυλο και στέγη. 

Όλοι τους έχουν κλείσει τα στόματά τους με μονωτικές ταινίες. 

Embedded image permalink

Οι περίπου 200 Σύροι πρόσφυγες ζητούν ακόμη να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δεδομένο ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κυρίως τα παιδιά.

Νωρίτερα σήμερα γυναίκα λιποθύμησε από την εξάντληση, με γιατρούς του ΕΚΑΒ να επεμβαίνουν προκειμένου να βοηθήσουν, τόσο αυτή όσο και τους υπόλοιπους καταπονημένους πρόσφυγες.  (Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Μάκη Συνοδινό)

Media preview

Media preview

Media preview

6η μέρα στο κρύο και λιποθυμίες στο Σύνταγμα ()

___________________

Παραμένουν στο ίδιο σημείο χωρίς κανένα σημάδι ότι θα ικανοποιηθούν τα αυτονόητα αιτήματά τους. Το Σάββατο, σχολικοί φύλακες παρέδωσαν ρουχισμό και τρόφιμα ενώ σήμερα μπορεί όποιος/α το επιθυμεί να κάνει το ίδιο μέχρι τις 20:00 στην Καραγιώργη Σερβίας.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

(φωτογραφία του @dromografos, Κυριακή 23/11/14)

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

(«δραπέτευσε από τον θάνατο στην Συρία, στην εξαθλίωση άστεγη στην Ελλάδα»)

Στιγμές αλληλεγγύης: Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ετοιμάζουν σάντουιτς για τους Σύρους πρόσφυγες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)