to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 20.07.2016

Διεθνή

Γερμανία: «Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας "δεν είναι ούτε μικρότερος, ούτε μεγαλύτερος" λόγω των προσφύγων»

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, προϊστάμενος της Καγκελαρίας και Υπουργός Ειδικών Καθηκόντων (υπουργός παρά τη καγκελαρίω), δεν θεωρεί ότι υπάρχει αυξημένος τρομοκρατικός κινδυνος από τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία., στον απόηχο της επίθεσης ενός πρόσφυγα σε επιβάτες τρένου.


Περιορισμό της εισόδου αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ζητά το χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας μετά την προχθεσινή επίθεση του 17χρονου Αφγανού ή κατά επίσημες πληροφορίες Πακιστανού, σε επιβάτες τοπικού τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ, όπως μεταδίδει το γερμανικό ραδιόφωνο (ZDF). Ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόακιμ Χέρμαν δήλωσε ότι "πρέπει να αποκτήσουμε ξανά τον έλεγχο όσων έρχονται στη χώρα μας. Πρέπει να περιορίσουμε επίσης την είσοδό τους, ώστε να είμαστε σε θέση να ασχοληθούμε εντατικά με εκείνους οι οποίο βρίσκονται ήδη εδώ και έχουν πραγματικά δικαίωμα ασύλου και να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην εκτρέπονται σε αυτόν τον βαθμό".

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, προϊστάμενος της Καγκελαρίας και Υπουργός Ειδικών Καθηκόντων (υπουργός παρά τη καγκελαρίω), δεν θεωρεί ότι υπάρχει αυξημένος τρομοκρατικός κινδυνος από τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία. Οταν όμως έρχονται πάρα πολλοί πρόσφυγες είναι φυσικά πιθανόν "ο ένας ή ο άλλος να είναι επίσης επιδεκτικός σε τέτοιες ιδεολογίες", αλλά ο κίνδυνος της τρομοκατίας "δεν είναι ούτε μικρότερος, ούτε μεγαλύτερος" λόγω των προσφύγων. Ο έμπιστος συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ προανήγγειλε στο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) σθεναρό αγώνα κατά της ισλαμικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο. Πρέπει να εμποδίσουμε "να βρίσκουν διέξοδο οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κατατάσεις, σε όσους υποδαυλίζουν τα πάθη και σε τρομοκράτες", όπως είπε.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) εκτιμά ότι υπάρχει μια συνεχής απειλή τέτοιων ενεργειών (όπως αυτή του νεραού Αφγανού ή Πακιστανού). Αυτού του είδους η τρομοκρατία θα μας συνοδεύει μόνιμα τα επόμενα χρόνια", δήλωσε η ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD Μπούκαρντ Λίσκα στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ Rheinischen Post. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για δημιουργία προγραμμάτων πρόληψης και αποριζοσπαστικοποίησης καθώς επίσης "να αυξήσουμε σημαντικά το προσωπικό των αρχών ασφαλείας κατά τουλάχιστον 3.000 θέσεις", πρόσθεσε ο Λίσκα.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τσεμ Εζντεμιρ πρότεινε να γίνει ιδεολογική αντιπαράθεση με το ριζοσαστικό Ισλάμ. "Είναι ιδιαίτερα δόλιο το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος προπαθεί να δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στη γερμανική κοινωνία με στόχο να στρατολογήσει νέους", είπε στην εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)