to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:25 | 05.01.2015

πηγή: in.gr

Διεθνή

Γερμανία: Μεγάλες αντιδιαδηλώσεις κατά της ξενοφοβίας του κινήματος Pegida

Αντιμεταναστευτικά συνθήματα του κινήματος Pegida γέμισαν ξανά τους δρόμους της Δρέσδης κατά την καθιερωμένη συγκέντρωση της Δευτέρας, όμως αυτή τη φορά βρήκαν απέναντί τους μεγάλες αντιδιαδηλώσεις στην ίδια πόλη και σε Βερολίνο, Κολωνία, Αμβούργο και Στουτγάρδη.


Μεγαλώνουν οι αντιδιαδηλώσεις κατά του κινήματος Pegida που έχει θορυβήσει την Γερμανία (Φωτογραφία: Reuters)

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν για πολλοστή φορά στο κάλεσμα του κινήματος «Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida) συγκεντρώθηκαν στη Δρέσδη διατυμπανίζοντας την αγανάκτησή τους για τη συρροή προσφύγων στην Ευρώπη -κυρίως εξαιτίας πολέμων και αναταραχής στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Τον περασμένο μήνα διαδήλωση του Pegida είχε προσελκύσει αριθμό-ρεκόρ 17.000 ατόμων.

Όμως αυτή τη Δευτέρα τα συνθήματα κατά της «ισλαμοποίησης της Δύσης» απέκρουσαν χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες γερμανικές πόλεις.

Στο Βερολίνο χιλιάδες έδωσαν το παρών στην αντιδιαδήλωση -ανάμεσά τους ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας και βουλευτές των Πρασίνων.

Στην Κολωνία οι αρχές έσβησαν τα φώτα του Καθεδρικού ναού της πόλης θέλοντας να στείλουν το μήνυμα στους υποστηρικτές του Pegida ότι υποστηρίζουν «εξτρεμιστές».

«Δεν το κάνουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά θέλουμε να κάνουμε τους πολλούς συντηρητικούς χριστιανούς [που υποστηρίζουν το Pegida] να σκεφτούν τι κάνουν» δήλωσε ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού Νόρμπερτ Φέλντχοφ.

Το κίνημα έχει θορυβήσει τη Γερμανία, με τους πολιτικούς όλων των στρατοπέδων -πλην του ευρωσκεπτικιστικού AfD- να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μεταφύτευσης ακραίων πολιτικών απόψεων στο κοινωνικό κέντρο.

Η δυναμική του Pegida μονοπώλησε τη συζήτηση στη Γερμανία καθ' όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων μετά το σοκ των 17.500 διαδηλωτών, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να καλεί στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά της τους Γερμανούς να αποφύγουν τις πορείες και τους οργανωτές τους, οι οποίοι έχουν «προκαταλήψεις, ψυχρότητα, ακόμη και μίσος στην καρδιά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)