to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:03 | 13.10.2016

Κοινωνία

#GDtrial: Λιποθύμησε η μάρτυρας-αστυνομικός την ώρα που κατέθετε για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Συνεχίστηκε σήμερα για 92η ημέρα η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.


Παρακολουθούμε τη δίκη μέσω του #GoldenDawnWatch, με σχετικό hashtag το #gdtrial

Η μάρτυρας - αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου (η αστυνομικός που προσήγαγε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων) και η οποία κατέθετε από το πρωί στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηναίων λιποθύμησε και  μεταφέρθηκε με φορείο. 

Η μάρτυρας, η οποία είναι έγκυος, κατέθετε από τις 9.30 το πρωί και είχε δεχθεί ερωτήσεις για το σκέλος της δίκης που αφορά στην επίθεση στο σπίτι Αιγύπτιων ψαράδων τον Ιούνιο του 2012, με την υπεράσπιση να επιτίθεται στην Πολιτική Αγωγή κατηγορώντας την για  «σφυροκόπημα» της αστυνομικού. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η δίκη διακόπηκε, καθώς η μαρτυρας αστυνομικός, που είναι έγκυος, είπε ότι ένιωσε αδιαθεσία

Πριν από την αδιαθεσία της, ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα το γεγονός ότι η μάρτυς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει καν ποιος είναι αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και τίποτα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για το αν γνωρίζει ποιος είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ποιοι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και αν έχει ακούσει για «τάγματα εφόδου», η αστυνομικός είπε «δεν ξέρω, δεν έμαθα», και ότι «δεν θεωρώ ότι η περιέργεια πρέπει να είναι μέρος του επαγγελματισμού μου».

Παράλληλα, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε, και το δικαστήριο έκανε δεκτό, να κλητευθεί ως μάρτυρας ο υπάλληλος που είχε βάρδια σε καφετέρια της περιοχής το βράδυ της επίθεσης (σσ: οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυριστεί ότι ήταν εκεί). 

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφίες των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ,  από τις οποίες φαίνεται ότι οι χρυσαυγίτες είχαν αλλάξει μπλούζες - πιθανόν μέσα στο τμήμα Κερατσινίου -   για να κρύψουν τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. "Κανένας δε φορούσε άσπρα ρούχα. Κανένα δε φορούσε καρό πουκάμισο" ήταν η απάντηση της αστυνομικού όταν της έδειξαν τις φωτογραφίες από τη ΓΑΔΑ.

Η μαρτυρία επιβεβαιώνει και την κατάθεση του  Δ. Αγριογιάννη, ότι οι συγκατηγορούμενοί του Α. Πανταζής και Μ. Ευγενικός γύρισαν τις μπλούζες τους ανάποδα, για να κρύψουν το σήμα της Χρυσής Αυγής.

 

. (αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της Τρίτης).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)