to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 29.08.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Θα τιμήσουμε τη μεγάλη αποδοχή των συμπολιτών μας (βίντεο)

Σε συνέντευξη του στο Mega, αναφέρθηκε στα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.


Ορκίζεται σήμερα το απόγευμα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων, Γ. Σακελλαρίδης. Σε συνέντευξη του στο Mega, αναφέρθηκε στα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Επανέλαβε για παράδειγμα την πρόταση της δημοτικής παράταξης της Ανοιχτής Πόλης για να στεγαστούν στα εγκαταλελειμμένα κτίρια του δήμου, οι άστεγοι πολίτες.

Διευκρίνισε ότι η σύγκρουση με την δημοτική αρχή του κ. Καμίνη εστιάζεται στο πλαίσιο των πολιτικών διαφωνιών που υπάρχουν για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα στην πόλη. Αναφέρθηκε για παράδειγμα στα θέματα αντιμετώπισης των προβλημάτων των αστέγων, των μεταναστών, για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών της πόλης. Κατήγγειλε μάλιστα ότι «οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν με εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις στο Δήμο Αθηναίων και μετά κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει».

Προτεραιότητα της αντιπολίτευσης είναι η αντιμετώπιση της Χ.Α. η οποία όπως είπε «δεν αντιμετωπίζεται με δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Το στοίχημα είναι για τη δική μας δημοτική παράταξη πως θα μπορέσουν οι πολίτες να οργανώσουν την κοινωνική αλληλεγγύη». Έκρινε ως θετικές τις αντιδράσεις των αντιφασιστών στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης που αποδοκίμασαν την παρουσία της Χ.Α. αλλά επέμεινε ότι «κυρίως όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική και την πολιτική κρίση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των δύο κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση, την απαξίωση της πολιτικής , τις αιτίες που ενισχύουν το φαινόμενο αυτό».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ήρθε στην πολιτική για να μείνει λέγοντας ότι «η επιλογή να ασχοληθώ με την πολιτική έγινε από τα 18 μου. Προέκυψε από μια ανάγκη να ασχοληθώ με τα προβλήματα που με ενοχλούσαν, να ασχοληθώ με την Αριστερά για να συνεισφέρω και όχι για να κερδίσω, όπως όλοι οι νέοι που ενταχθήκαμε τότε. Θα μείνω με τον οποιοδήποτε τρόπο στην πολιτική και από όποια θέση. Επιλογή μου βέβαια είναι ο Δήμος της Αθήνας.»

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)