to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Τσιρώνης: Απαιτείται αυστηρός έλεγχος στην ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτων

Το μεγάλο πρόβλημα της μη κανονικής ανακύκλωσης των μπαταριών αυτοκινήτων, που προκαλεί προβλήματα τόσο στο περιβάλλον, όσο και στις εταιρείες ανακύκλωσης και παραγωγής τέτοιων μπαταριών, ανέλυσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.


Όπως τόνισε ο κ. Τσιρώνης, η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών είναι από τα σημαντικότερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας. Η μη ορθή ανακύκλωση των μπαταριών οδηγεί σε σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα, όσο και σε προβλήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στις μονάδες, λόγω των εξαιρετικά επικίνδυνων στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων. Ωστόσο, με την σωστή διαχείριση δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τα υλικά επαναχρησιμοποιούνται και τα προβλήματα για το περιβάλλον εκμηδενίζονται. Το πρόβλημα προκαλείται από αυτούς που πωλούν τις μπαταρίες ως μέταλλο, πετώντας όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα υλικά τους.

Υπογράμμισε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος προτίθεται να παρέμβει δραστικά στον χώρο της διαχείρισης των μπαταριών, με την καταγραφή και τον έλεγχο των μπαταριών στα συνεργεία αυτοκινήτων. Έτσι, θα αποτραπεί και ο αθέμιτος ανταγωνισμός όσων δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός, για το λόγο αυτό, επισκέφθηκε την Τρίτη τα εργοστάσια ανακύκλωσης και παραγωγής μπαταριών της Sunlight στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Τσιρώνη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)